Suriye Cumhurbaşkanlığı tarafından paylaşılan resmi verilere göre, ülkenin yeniden inşası ve bölgesel istikrarın tesisi noktasında stratejik bir öneme sahip olan bu görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler kapsamlı bir şekilde masaya yatırıldı. Suriye Dışişleri Bakanı Esad el-Şibani’nin de iştirak ettiği kabulde, Washington ve Şam hattındaki diyalog kanallarının güçlendirilmesi vurgulandı.

Görüşmenin içeriğine dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Suriye Devlet Başkanı Ahmed el-Şara, ABD Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ile görüştü. Suriye Cumhurbaşkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Esad el-Şibani'nin de hazır bulunduğu görüşmede, "bölgedeki son gelişmeler ve tarafların ortak ilgi alanına giren meseleler" ele alındı.

Toplantıda özellikle Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması, terörle mücadelede eşgüdümün sürdürülmesi ve Sezar Yaptırımları’nın esnetilmesi sonrası canlanması beklenen ekonomik iş birliği imkanları üzerinde duruldu. ABD heyetinin ziyareti, bölgede barışın kalıcı hale gelmesi ve tüm toplumsal kesimlerin yeni yönetimde temsil edilmesi adına atılan tarihi bir adım olarak değerlendiriliyor.