Çoğu kişi, zaman alıcı olduğu ya da çıtırlık kaygısıyla evde patates kızartması yapmaktan kaçınsa da, Tarayre'nin önerisi lezzetli ve çıtır patates kızartmalarını hızla hazırlamanızı sağlıyor.
Şef Norbert Tarayre, evde çıtır patates kızartması yapmanın sırrını paylaştı.
Patatesleri kabuklarıyla bırakıp, yıkadıktan sonra istediğiniz şekilde kesin. Başka bir kapta tuz ve pul biberi karıştırarak bir harç hazırlayın.
Kesilen patatesleri yıkamadan, kızgın yağa atın. Su patatesin nişastasını çıkardığından kesinlikle bu aşamada patateslerin yıkanmaması gerekiyor. Bu nişasta çıtırlığın anahtarıdır.
Tarayre, patatesleri büyük kesmediği için daha hızlı piştiğini ve bu nedenle geleneksel tariflerdeki gibi çok fazla yağ gerekmediğini de belirtiyor.
Sonrasında kızartmalarınızı kevgir bir kaşıkla çıkarın ve biber ve tuz karışımında iyice karıştırarak servis edin.
Bu yöntemle, ev yapımı patates kızartmalarınız dışı çıtır içi yumuşak olacak.