Huffington Post'un görüşlerine başvurduğu şefler, bazı yemeklerin malzeme kalitesi ve hazırlanış yöntemleri açısından tatmin edici olmadığını belirtiyor. Ayrıca, gereksiz pahalı ve özenle hazırlanmadığı için bazı yemeklerin tercih edilmemesi gerektiğini vurguluyorlar.
Şeflere göre sipariş verilmemesi gereken yiyecekler
Şefler, basit soslu makarna tariflerinin pişirmesi ucuz olmasına rağmen şaşırtıcı derecede pahalı olduğunu ve çoğu restoranın kuru makarna kullandığını, eşlik eden malzemelerin de genellikle bu fiyata değmediğini belirtiyor.
Salatalar konusunda da benzer eleştiriler var. Önceden kesilmiş sebzeler ve pişirilmiş tavuk parçaları için de yüksek fiyatlar ödenmenin gereksiz olduğu vurgulanıyor.
Çorbaların da genellikle restoranların kurtulmaya çalıştığı sebzelerden yapıldığını ve bu nedenle tercih edilmemesi gerektiği belirtiliyor.
Şefler ayrıca balık ve kabuklu deniz ürünleri konusunda da, özellikle konserve ürünler ve yüksek fiyatına değmeyen ıstakoz gibi seçeneklerden kaçınılması gerektiğini ekliyor.