Doğal bal, sağlık açısından pek çok faydası olan besleyici bir gıda olarak karşımıza çıkarken zaman içinde zamanla şekerlenebilir. Şekerlenmiş balı eski haline getirmek için birkaç yöntem var. 

SICAK SU BANYOSU 

En yaygın yöntem, bal kavanozunu sıcak su banyosuna bırakmak. Bunun için bir tencereye sıcak su doldurun ve bal kavanozunu bu suya oturtun özellikle balın sıvılaşması için bir süre beklemeniz yeterli olacak. Fakat bir noktaya dikkat etmek gerekiyor balın içindeki enzimlerin ve doğal bileşenlerin zarar görmemesi için suyun sıcaklığını 40 dereceyi geçmemesi gerekiyor. 

GÜNEŞ VEYA RADYATÖR

Balı güneş ışığına veya sıcak bir radyatöre yerleştirmek de kristallerin erimesine yardımcı olabilir. Bu yöntem, sıcaklığın etkisiyle balın tekrar sıvı hale gelmesini sağlayacak.

KARIŞTIRMA YÖNTEMİ

Şekerlenmiş balı kullanmadan önce, içine bir çatal veya bıçak gibi bir nesneyle hafifçe karıştırarak yumuşatmayı deneyebilirsiniz. Bu, balın içindeki kristallerin parçalanmasına yardımcı olur.