SOL Parti İstanbul İl Örgütü binasının kepengine bir grup tarafından "yaşasın şeriat" yazıldı. SOL Parti'nin ayrıca Üsküdar'da astığı şeriat karşıtı pankartına da bir grup tarafından saldırıldığı aktarıldı.
SOL Parti İstanbul İl Örgütü saldırının ardından yaptığı açıklamada "Bu akşam şeriatçı bir grup tarafından il binamıza saldırı gerçekleşmiştir. Aynı grup Üsküdar İlçe Örgütü’müzün yapmış olduğu pankart çalışmasına da arkadaşlarımızın bulunmadığı sırada saldırı gerçekleştirilmiştir. Geri adım atmak yok! Laiklik mücadelemizi en güçlü şekilde bulunduğumuz her yerde yükselteceğiz" ifadeleri yer aldı.
Geçtiğimiz hafta laiklik talebini yükselttiği için arkadaşlarımız önce gericiler tarafından hedef alınmış, ardından çıkarıldıkları mahkemece ev hapsi cezasına maruz bırakılmıştı.
— SOL Parti İstanbul (@solpartistanbul) February 3, 2026
Gözaltıların ardından partimiz İstanbul’da ve Türkiye’nin dört bir yanında şeriata ve faşizme karşı…
NE OLMUŞTU?
SOL Parti üyeleri İstanbul Sefaköy'de "Şeriata karşı laik, devrimci, demokratik cumhuriyet" yazılı pankart asarken yoldan geçen bir şahıs ile yaşanan tartışmanın ardından SOL Partililer pankart gerekçesiyle gözaltına alınmış ve ev hapsi cezası verilmişti.