Cumhuriyet Halk Partisi'nin köprülerin özelleştirilmesine karşı İstanbul'da yapmak istediği yürüyüşe İstanbul Valiliği, izin vermedi.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Çelik, "Yarın Saat 17:00’de Beşiktaş Ortaköy’de… kararımızda bir değişiklik yok" açıklamasında bulundu.
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 11 Başkanlığı adına; İl başkanı Özgür ÇELİK ve Parti yöneticilerini katılımıyla; 17.02.2026 Salı günü saat 17.00'da İlimiz Beşiktaş İlçesi Ortaköy'den başlayıp Arnavutköy'e kadar "Köprülerin Satışını Proteste Etmek" konulu yürüyüş düzenlemek istediğiniz, Valiliğimize sunulan dilekçeniz ile talep edilmiştir.
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun ilgili hükümleri kapsamında; İlimiz sınırları dahilinde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Yer ve Güzergahlarının Valiliğimizce belirlenerek ilan edildiğinden, ilgi sayılı dilekçe ile talep edilen güzergahın 2026 yılı içeresinde Valiliğimizce belirlenerek ilan edilen güzergahlar içerisinde bulunmadığından, ayrıca anılan güzergahta araç ve yaya trafiği ile güvenliğin olumsuz yönde etkileneceği değerlendirildiğinden mezkur yürüyüşün düzenlenmesi uygun görülmemiştir. Bilgi ve gereğini rica ederim."