Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı kırsal Kozkayı Mahallesi'nde bulunan bir ilkokulda görev yapan öğretmenler Burcu G. ve Şeyma Ç., bir öğrenci velisi tarafından tehdit edildikleri gerekçesiyle resmi makamlara başvurdu. Edinilen bilgiye göre, öğrenci velisi olduğu belirtilen şüpheli İ.T., elinde sopayla okul bahçesine giderek öğretmenler Burcu G. ve Şeyma Ç.'yi okuldan ayrılmaları yönünde sözlü olarak tehdit etti. Şüphelinin, bu olayın ardından okul kapısına tehdit içerikli bir not bıraktığı da tespit edildi.

TUTUKLANDI

Öğretmenlerin şikayeti üzerine, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında harekete geçen kolluk kuvvetleri, şüpheli İ.T.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli İ.T., çıkarıldığı makamlarca 'tehdit' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine teslim edildi.