Babası boks, amcası tekvando antrenörüydü. Adeta dövüş sporlarının içinde büyüdü. 12 yaşında karateye, 13’ünde ise tekvandoya başladı. Tekvando’nun bir branşı olan ‘poomse’ye hayran oldu. Temel el ve ayak teknikleriyle yapılan kompozisyonları içeren hayali bir mücadele olan ‘poomse’de sayısız birincilik kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Dünya ve Avrupa şampiyonu milli tekvandocusu Kübra Dağlı, Sözcü HaftaSonu’na konuştu: “Poomse kategorisinin olimpiyatlarda yer alması için bazı çalışmalar var. İnşallah olur. Biz de Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil ediyoruz. Bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı dinletiyoruz. Ama sırf olimpik olmadığımız için dışlandığımızı düşünüyorum. Hem ödül yönetmeliğinde hem de atamalarda olimpik sporculara ayrıcalık tanınıyor. Olimpiyatlarda yarışmasa da Avrupa 3.’sü olan bir sporcu sırf olimpik olduğu için bizim üstümüze geçiyor.

"BU SÖZ BENİ AYAKTA TUTUYOR"

"Tekvandoda Kore, Çin, İran, ABD öne çıkıyor. Biz de her zaman onlardan nasıl daha iyi olabiliriz diye çalışıyoruz. Bunun karşılığını Dünya Şampiyonu olarak aldık. Şampiyon olmaktan ziyade şampiyon olarak kalmak çok önemli. Zorluklar karşısında pes etmeyerek buralara geldim. Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin. Bu söz beni her zaman ayakta tutuyor."

"DAHA ÇOK DESTEK LAZIM"

"Bireysel sporlarda destek çok önemli. Federasyonumuz bizi sadece Dünya ve Avrupa şampiyonalarına götürebiliyor. Bunun harcinde çok maç var. Kendi imkanlarınla bir yere kadar gidebiliyorsun. Şanslıyım, kulübüm ve sponsorum Red Bull destek oluyor."
Fotoğraf: Hüseyin Çağlar.

"BİRÇOK ALGIYI YIKTIM"

“Kapalı bir sporcu olarak elde ettiğim başarılarla birçok algıyı yıktım. ‘Kapalısın, ne işin var bu sporda. Kadınsın, otur evinde’ diyenler oldu. Üniversitede bir cimnastik antrenörü, ‘Git evine, sarı bezini al ve evini temizle’ bile dedi. Üzüldüm ama yılmadım. Şimdi bizi örnek alarak spora başlayan kapalı sporcular görüyorum. Bu bir savaştı ve kazandım.

"ANTRENÖR HIRSLANDIRDI"

“Türkiye Şampiyonu olup milli takıma seçildiğimde bir antrenör bana, ‘Seni kim getirdi buraya? Uçan tekmeyi bile atamıyorsun” dedi. O söz beni çok üzdü hem kamçıladı. Herkes uyurken kamp yaptığımız otelin lobisinde uçan tekme çalıştım. O şampiyonada çekilen bir fotoğrafımı Dünya Tekvando Federasyonu’nun kapak resmi yapmışlardı."

MURAN: ADALET İSTİYORUZ

"İkili olarak mücadele ettiği Kübra Dağlı’nın partneri 3 Avrupa ve 1 dünya şampiyonu unvanlı milli tekvandocu Emirhan Muran da, “Olimpik branşta bir sporcu Avrupa Şampiyonu olduğunda 1 milyon TL’ye yakın ödül alırken biz 100 bin TL zor alıyoruz. Bu ayrımcılığın bitmesini ve adalet istiyoruz” dedi.