Şampiyonluk yarışındaki müthiş yarışta lider Beşiktaş sahasında Karagümrük'e takıldı ve çok ağır bir yara aldı... Son 2 haftaya girilirken kayıp yaşamak istemeyen siyah beyazlılar 10 kişi kalan Karagümrük karşısında 80'de yediği golle büyük bir şok yaşadı. Maçta 1-0 geriye düşen siyah beyazlılar ikinci yarının hemen başında beraberliği yakaladı. Karagümrük 80'de Zukanovic'in atılmasıyla 10 kişi kaldı. Galibiyet golü için müthiş bir baskı kuran Beşiktaş, kontra ataktan yediği golle bir kez daha geriye düştü.
Son dakikaları müthiş bir heyecan fırtınasına dönen mücadelede Beşiktaş puan çıkarmayı başaramadı ve kritik haftayı eli boş geçti.

ŞAMPİYONU YA AVERAJ YA PUAN TAYİN EDECEK

Galatasaray 81 puanda kalan Kartal'a yetişti ve puanlar kafa kafaya geldi. +44 averajla yarışta önde olan Beşiktaş'ı Galatasaray +42 averajla takip ediyor. Bu nedenle gelecek hafta oynanacak maçlarda atılacak goller bile artık çok önemli. İki takım da haftaya puan olarak aynı kalırsa ikili averajda da eşitlik olduğu için şampiyon genel averajla belli olacak. Gelecek hafta Beşiktaş deplasmanda Göztepe ile oynayacak, Galatasaray ise sahasında Yeni Malatyaspor'u ağırlayacak.

İŞTE MAÇTA YAŞANANLAR:

Fatih Karagümrük 39. dakikada Andrea Bertolacci'nin golüyle 1-0 öne geçti. Jure Balkovec'in sol kanttan ortaladığı topta, Andrea Bertolacci altı pas içerisinde topu kaleci Ersin'in kolları altından ağlarla buluşturdu. Mücadelenin ilk devresini 1-0 geride kapatan Beşiktaş ikinci yarı topyekün hücuma kalktı. Bir an önce beraberliği sağlamak ve galibiyet golü için vakit bulmaya çalışan siyah beyazlılarda 54'te sahneye Rachid Ghezzal çıktı. [old_news_related_template title="Sivas'tan sert çelme! Fenerbahçe tarihi fırsatı tepti: Hüsranköy!" desc="Beşiktaş'ın puan kaybettiği gecede sahasında Sivasspor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, bitime 1 hafta kala zirveye yerleşme fırsatını teperek 3. sıraya geriledi. Bu sezon Kadıköy'deki kötü sonuçlara bir yenisini ekleyen sarı lacivertliler tarihi bir şansı kaçırırken, Sivasspor Avrupa yolunda kritik bir galibiyet elde etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/11/iecrop/fenerbahce-sivasspor-54667887_16_9_1620760895.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/canli-fenerbahce-sivasspor-maci-canli-yayin-izle-6425756/"] 54'te Cyle Larin'in sol kanattan ceza sahasına yerden ortaladığı topta, Rachid Ghezzal arka direkte müsait pozisyonda vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderip maça dengeyi getirdi. 77'de Karagümrük deplasmanda 10 kişi kaldı. Gelişen Beşiktaş kontra atağında Ervin Zukanovic Fatih Karagümrük yarı sahasında rakibi Bernard Mensah'ı düşürdü. Hakem Ali Palabıyık ikinci sarıdan kırmızı kartını çıkardı ve Ervin Zukanovic oyundan atılarak takımını eksik bıraktı. 80'de gelişen hızlı hücumda Beşiktaş 10 kişi kalan rakibi karşısında geriye düştü. Lucas Biglia'nın uzun pasıyla topla buluşan Alassane Ndao topu altı pas önündeki Fabio Borini'ye çevirdi. Fabio Borini müsait pozisyonda topu ağlara gönderdi ve Vodafone Park'ta takımını yediden öne geçirerek Kartal'a büyük bir şok yaşattı.

SERGEN YALÇIN'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Süper Lig'in 40'ıncı haftasında 3-1 kaybedilen Galatasaray maçının ilk 11'inde 2 zorunlu değişikliğe gitti. Yalçın, sakatlığı nedeniyle kadroya dahil edilemeyen Gökhan Töre'nin yerine N'Koudou, sarı kart cezalısı Atiba Hutchinson'un yerine ise Necip Uysal'a forma şansı verdi. Kaleyi Ersin Destanoğlu'na emanet eden Yalçın, savunma dörtlüsünü; Rosier, Welinton, Vida ve N'Sakala'dan oluşturdu. Savunmanın hemen önünde Josef de Souza ve Necip Uysal'ı sahaya süren Yalçın, hücum hattının sağında Ghezzal, ortasında Adem Ljajic, solunda ise N'Koudou'ya forma şansı verdi. Tecrübeli teknik adamın gol yollarındaki tercihi ise Kanadalı Cyle Larin oldu. Siyah-beyazlıların Beşiktaş karşısındaki 11'i şöyle: "Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, Josef, Necip Uysal, Ghezzal, Adem Ljajic, N'Koudou, Larin." [old_news_related_template title="Beşiktaş'ta Adem Ljajic'ten kötü haber! Devam edemedi..." desc="Beşiktaş'ın Karagümrük'ü konuk ettiği karşılaşmanın 35'inci dakikasında rakibiyle girdiği pozisyon sonrasında sakatlanan Adem Ljajic oyuna devam edemedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/11/iecrop/ljajic_16_9_1620757933.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/besiktasta-adem-ljajicten-kotu-haber-devam-edemedi-6426063/"]

N'KOUDOU SAKATLIKDAN DÖNDÜ

Siyah-beyazlı ekipte, Fransız sol kanat Kevin N'Koudou, 1 maçlık aranın ardından 11'deki yerini aldı. Süper Lig'in 39'uncu haftasında 7-0 kazanılan Hatayspor maçının ilk yarısında sakatlanan ve oyuna devam edemeyen Kevin N'Koudou, kritik maçta kadroya döndü. Galatasaray derbisi sonrasında takımla birlikte çalışmalara katılan N'Koudou'nun 1 maçlık aranın ardından formasına kavuştu. Fransız kanat oyuncusunun dönmesi, hücum hattındaki sakat isimlerin çokluğunda teknik direktör Sergen Yalçın'ın elini güçlendirdi.

NECİP UYSAL 3 MAÇ SONRA 11'DE

Beşiktaş'ta Fatih Karagümrük karşısında ilk 11'de görev alan Necip Uysal, 3 haftalık aranın ardından ilk 11'de sahada yer aldı. Son olarak Süper Lig'in 37'nci haftasında iç sahada 3-1 kazanılan Kayserispor maçında 11'de başlayan Necip Uysal, ardından Rizespor maçında sarı kart cezası nedeniyle forma giymedi. Tecrübeli futbolcu, Hatayspor ve Galatasaray karşılaşmalarında ise oyuna sonradan dahil oldu.

5 İSİM SINIRDA

Siyah-beyazlı ekipte, Fatih Karagümrük maçında 5 isim sarı kartı sınırında bulunuyor. Larin, Dorukhan Toköz; Ljajic, Josef ve N'Sakala, Karagümrük maçında sarı kart görmeleri halinde ligin son haftasında deplasmanda Göztepe ile oynanacak maçta takımını yalnız bırakacak.

KADIN FUTBOL TAKIMI DA STADYUMDA

Turkcell Kadın Futbol Ligi 2020-2021 Sağlık Çalışanları Sezonu final karşılaşmasında Fatih Vatanspor'u 2-0 yenerek şampiyon olan Beşiktaş Vodafone da önemli maçı tribünden takip etti.

FARIOLİ'DEN 3 DEĞİŞİKLİK

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Francesco Farioli, Süper Lig'in 40'ıncı haftasında 5-1 kazanılan Gençlerbirliği maçının 11'inde 3 değişikliğe gitti. Farioli; Koray Altınay'ın yerine Hedenstad, Jeremain Lens'in yerine Jimmy Durmaz'a, Lucas Castro'nun yerine ise Artur Sobiech'e ilk 11'de görev verdi. Fatih Karagümrük'ün Beşiktaş karşısındaki 11'i şöyle: "Viviano, Hedenstad, Roco, Zukanovic, Balkovec, Biglia, Bertolacci, Jimmy Durmaz, Borini, Ndao, Sobiech."

KIRMIZI-SİYAHLILARDA 6 İSİM SINIRDA

Fatih Karagümrük'te Beşiktaş karşılaşması öncesinde 6 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Mevlüt Erdinç, Lucas Biglia, Ervin Zukanovic, Yannis Salibur, Alessane Ndao ve Jeremain Lens, görev almaları ve sarı kart görmeleri halinde ligin son haftasında Yukatel Denizlispor ile oynanacak karşılaşmada görev alamayacak.