Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarıda gördüğü 2 kırmızı kartla 9 kişi kalan ev sahibi Karagümrük'e karşı ikinci 45 dakikada gol atmayı başaramayan Fenerbahçe 1 puana razı oldu. Teknik direktör Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra yeni bir sayfa açmak isteyen sarı lacivertliler eski kaptanı ve efsane ismi Volkan Demirel'in başına geçtiği Karagümrük'e diş geçiremedi.

BURAK VE CANER ATILDI

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelede ilk yarı 31.dakikada 1-0 öne geçen Karagümrük 37'de penaltı ve kırmızı kart kararları ile sarsıldı. Topla elle oynayan Burak Bekaroğlu'nun kırmızı kartla atıldığı pozisyonda itirazlarını sürdüren Caner Erkin de atılınca Karagümrük 9 kişi kaldı. Fenerbahçe Mesut'la penaltıdan durumu 1-1 yaptı ancak ikinci yarı tek kale oynamasına rağmen aradığı golü bulamadı ve büyük bir hüsran yaşadı. 18 haftada 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Fenerbahçe 29 puan topladı ve lider Trabzonspor'un kazandığı hafta zirveye 17 puan uzak kaldı. Volkan Demirel'i takımın başına getirdikten sonra ilk maçta Göztepe'yi 1-0 mağlup eden Karagümrük ise ikinci maçında da puan alarak 26 puana ulaştı.

İŞTE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI VE GOLLERİ:

31. dakikada Fatih Karagümrük Aleksandar Pesic'in golü ile Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti. Sağ kanattan topla ilerleyen Ahmed Musa savunmanın arkasına attığı ara pasında Aleksandar Pesic kaleci ile karşı karşıya kaldı ve Pesic ceza sahasına girer girmez yerden düzgün bir vuruş ile topu ağlara gönderdi. 37'de Fenerbahçe penaltı kazandı. Nazım Sangare'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği yerde ortasında arak direkte Filip Novak'ın kafa vuruşunda son anda kaleci Emiliano Viviano çeldi. Dönen topta Dimitris Pelkas'ın altıpastan şutunda boş kaleye kaleye giden topu Burak Bekaroğlu el ile müdahale ederek kesince haken Erkan Özdamar beyaz noktayı gösterdi. Mutlak golü elle oynama ile kesen Burak Bekaroğlu kırmızı kart gördü. Karagümrük'te Caner Erkin penaltı kararı sonrasında sert tepkileri nedeniyle hakem Erkan Özdamar tarafından kırmız kart ile cezalandırıldı ve VavaCars Fatih Karagümrük karşılaşmada 9 kişi kaldı. 40. dakikada Fenerbahçe Mesut Özil'in penaltıdan attığı golle VavaCars Fatih Karagümrük karşısında 1-1'lik beraberliği yakaladı. Penaltı vuruşunda Mesut Özil yerden sağ köşeye yaptığı yerden vuruşta topu ve kaleciyi ayrı köşelere yolladı.

FENERBAHÇE'DEN 6 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira'nın ayrılmasının ardından sarı-lacivertli ekip, teknik sorumlu Zeki Murat Göle ile sahaya çıktı. Göle, ligin 17nci haftasında oynanan Beşiktaş mücadelesinin 11ine göre 6 değişiklik yaptı. Serdar Aziz, Osayi-Samuel, Crespo, Zajc, Rossi ve Berisha'nın yerlerine; Nazım, Sosa, Mert Hakan, İrfan Can, Pelkas, Valencia görev aldı. Zeki Murat Göle, Karagümrük mücadelesine şu 11le çıktı: Berke, Min Jae, Szalai, Novak, Nazım, Sosa, Mert Hakan, Pelkas, İrfan Can, Mesut Özil, Valencia

PELKAS VE VALENCİA 6 MAÇ SONRA 11'DE

Sarı-lacivertli ekipte Pelkas, 6 maç sonra 11de yer aldı. Yunan oyuncu, ligde en son 11inci haftada oynanan Konyaspor maçında 11de forma giyen Yunan oyuncu, sonraki hafta oynanan Kayserispor mücadelesinde yedek kulübesinden oyuna dahil oldu. Pelkas, sonraki 5 maçta ise kadroda yer almasına rağmen süre almadı. Fenerbahçe'de bir diğer oyuncu Enner Valencia da 6 maç sonra 11de görev aldı. Ligin 11inci haftasındaki Konyaspor maçında 11de yer alan Valencia, sonraki 5 mücadelelerde sakatlığı sebebiyle görev alamadı. Ekvadorlu futbolcu, Beşiktaş derbisinde ise oyuna sonradan girerek 1 dakika süre aldı.

SARI-LACİVERTLİLERDE 5 EKSİK

Fenerbahçe, Karagümrük karşılaşmasına 5 oyuncusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli ekipte; kaleci Altay, Berisha ve Ferdi Kadıoğlu sakatlıkları, Tisserand gribal enfeksiyonu, Meyer ise hoca tercihi ile görev alamadı.

SERDAR DURSUN TEZAHÜRATLARI

VavaCars Fatih Karagümrüklü taraftarlar, Fenerbahçe mücadelesi öncesinde Serdar Dursun'u tribünlere çağırdı. Tecrübeli futbolcu ise tribünlere giderek taraftarları alkışladı.

VOLKAN DEMİREL ESKİ TAKIMINA KARŞI

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Volkan Demirel, eski takımına karşı ilk maçına çıktı. Fenerbahçe'nin kalecini 17 yıl boyunca koruyan Volkan Demirel, geride kalan 2 sezonda yardımcı antrenör olarak sarı-lacivertli ekipte görev almıştı. Farioli'nin ayrılmasının ardından göreve getirilen Volkan Demirel, Karagümrük'ün başında Fenerbahçe'ye karşı ilk maçında görev aldı.

KARAGÜMRÜK'TE TEK DEĞİŞİKLİK

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Volkan Demirel, geçtiğimiz hafta oynanan Göztepe maçına göre kadroda tek değişiklik yaptı. Demirel, Salibur'u yedek soyundururken yerine Pesice forma verdi. Volkan Demirel, Fenerbahçe maçına şu 11le çıktı: Viviano, Biglia, Ahmed Musa, Hedenstad, Pesic, A. Uğur, B. Bekaroğlu, Zukanovic, Caner Erkin, Bertolacci, Karamoh.