2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne Hollanda karşısında aldığı 4-2'lik galibiyetle başlayan A Milli Futbol Takımımız, G Grubu'ndaki ikinci maçında da Norveç'i 3-0'la geçti. İspanya'da oynanan mücadeleye Ozan Tufan'ın 4. dakikada attığı golle başlayan millilerimiz, 29. dakikada Çağlar Söyüncü ile skoru 2-0'a getirdi. Norveç'in yıldızları Erling Haaland ve Alexander Sörloth'a top yüzü göstermeyen futbolcularımız, 59. dakikada Ozan Tufan'ın füzesiyle fişi çekti ve maçı 3-0 kazandı. Öte yandan Norveç'te Kristian Thorstvedt 80. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Bu sonuçla puanını 6'ya yükselten Ay-Yıldızlılar, gruptaki en ciddi iki rakibini mağlup ederek büyük bir avantaj sağlamış oldu.

PERDEYİ OZAN TUFAN AÇTI

Maça oldukça tempolu başlayan A Milli Takımımız, golü de erken buldu. Seri paslaşmalarla Norveç savunmasının adeta başını döndüren millilerimiz, 4. dakikada Ozan Tufan'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Savunma arkasına atılan topa iyi hareketlenen Yusuf Yazıcı, ceza sahası içine ortaladı. Norveç savunmasının uzaklaştıramadığı topa sol ayağıyla tek vuruş yapan Fenerbahçeli orta saha, ilk isabetli şutumuzda kaleciyi kapattığı köşeden mağlup etti. [old_news_related_template title="Herkesin dilinde Ozan Tufan'ın roketi: 'Norveç'in selasını okudu'" desc="A Milli Takım formasıyla Norveç maçında iki gol atan Ozan Tufan, 3-0 kazandığımız karşılaşmanın kahramanı olurken sosyal medyanın da gündemine oturdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/27/iecrop/ozan-tufan_1502_1200_16_9_1616872016.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/herkesin-dilinde-ozan-tufanin-roketi-norvecin-selasini-okudu-6338940/"]

SÖRLOTH DİREĞE TAKILDI, ÇAĞLAR AFFETMEDİ

Golden sonra oyunun dengeleyen Norveç, 11. dakikada eski Trabzonsporlu Alexander Sörloth ile golü buldu, ancak ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Dakikalar ilerledikçe Norveç oyun üstünlüğünü ele geçirse de, net gol fırsatı bulmakta zorluk yaşadı. Norveç'in dünya yıldızı forveti Erling Haaland, maçın ilk çeyreğinde sahanın en az topla buluşan oyuncusu olurken, dakikalar 26'yı gösterirken yine Sörloth ile gole yaklaştılar. Ceza sahası dışından şutunu çeken Sörloth, savunmadan dönen topu tamamlamak istedi ama top direğe çarpıp auta gitti. Bu pozisyondan iki dakika sonra korner kazanan millilerimzide Yusuf Yazıcı topun başına geçti. Yıldız futbolcumuzun arka direğe yaptığı ortaya çok iyi yükselen Çağlar Söyüncü kafayı vurdu ve topu ağlara göndererek skoru 2-0'a getirdi.
İlk yarıyı iki farklı üstünlükle tamamlayan millilerimiz, ikinci yarının başında oyunun kontrolünü rakibine kaptırdı. Buna rağmen Martin Odegaard, Alexander Sörloth ve Erling Haaland gibi etkili isimlere sahip olan Norveç'e açık vermeyen savunmacılarımız, rakibin net gol fırsatı yakalamasına izin vermedi. Özellikle Çağlar Söyüncü ve Kaan Ayhan'ın başarılı müdahaleleri sayesinde Norveç'in hücumcuları etkisiz kaldı. [old_news_related_template title="'Türk duvarı' Erling Haaland ve Alexander Sörloth'u ağlattı!" desc="2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ikinci maçında Norveç'i 3-0 yenen A Milli Futbol Takımımız kritik bir zafere imza atarken, rakibin önemli silahları Alexander Sörloth ve Erling Haaland adeta Türk duvarına çarptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/27/iecrop/sorloth-haaland-435456_16_9_1616873648.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/turk-duvari-erling-haaland-ve-alexander-sorlothu-aglatti-6338997/"]

NE YAPTIN OZAN TUFAN!

Norveç'in baskısıyla bunaldığımız anlarda Ozan Tufan'ın müthiş golüyle skoru 3-0'a getirdik. Uzun süre sonra Norveç yarı sahasında kalabalıklaşan millilerimiz, rakip savunmada açık aradı. Sol kanatta topla buluşan Hakan Çalhanoğlu, ceza yayı yakınındaki Ozan Tufan'a pasını aktardı. Maçtaki ilk golü atan 26 yaşındaki futbolcumuz, 59. dakikada uzak köşeye çok sert ve plaseyle vurarak topu ağlara göndermeyi başardı. Norveç'te Kristian Thorstvedt 80. dakikada yaptığı faulle direkt olarak kırmızı kartla oyun dışında kalırken, 87. dakikada oyuna dahil olan Halil Akbunar, milli takım formasıyla ilk kez şans buldu.