Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Karagümrük ile berabere kaldıkları mücadelenin ardından yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuştu. "İki golü de biz attık" diyen Terim, Avrupa maçlarından sonda ligde sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Terim'in maç sonu açıklamaları: "Kaybettiğimiz puana üzgünüz. Hiç pozisyon vermemişken, tesadüflerin haricinde verdiğimiz bir pozisyon yoktu. Hele ikinci yarı Emre'nin topuna kadar hiçbir sıkıntımız yoktu. Tam tersi oyuna hakim olan, oyunu kontrol altında tutan, 18 içinde topla buluşan bir Galatasaray vardı. Ancak üçüncü bölgede biraz daha etkili olmamız lazım. Herhalde Kerem'in ve Halil'in biraz da yorgunluğu vardı. Zaman zaman yaptığımız baskı çok başarılıydı. O preslerden kaptığımız topları maalesef kullanamadık. Eğer rakamlara bakarsak nasıl 1-1 bitti dersiniz bu maç için; ama zaten futbol bazen istatistiğe sığmayan bir oyun."

"HER AVRUPA MAÇI SONRASI..."

"Kaybettiğimiz iki puan için üzgünüm. İki golü de aşağı yukarı biz attık. Direkten dönen top ve kaçan goller vardı. Biraz geç hareketlendik. Daha önce bir gol bulabilirdik. Bulsak maç daha başka olabilirdi. Her Avrupa maçın sonrası bir sıkıntı yaşıyoruz. Üzgünüm. Lig devam ediyor. Biz de buradayız. Oyunumuza her gün yeni şeyler katıyoruz. Bazı şeyleri iyi yapıyoruz. Bazı şeylerde biraz daha çabalamalıyız."

"BAZI ŞEYLERİ HAK EDİYORUZ"

"Özellikle üretlenlikte biraz geriye düştük. Pozisyona giriyoruz ama atamıyoruz. Bilgia stopere geçtiğinde o bölgeyi daha iyi kullanabilirdik. Direkten dönüyor, içeriden çıkıyor veya durup dururken topu rakibe atıyoruz. Bu sene kaybettiğimiz puanlara baktığınızda, bazı şeyleri hak ediyoruz açıkçası. Rakip kaleye gelemiyor, oyunu kontrolünüze almışsınız, her an gol atabilirsiniz; ama birden bire, durup dururken onların moralini yükselten bir pas atıyoruz. Bu sene bu veya buna benzer çok pozisyon yaşadık. Bir takım adına, bir teknik adam adına istenen şeyler değil ama oluyor. Tüm bunlara rağmen inşallah daha iyi günlere gideceğiz."

"CİDDİ BİR FARK VAR"

“Az bir puan farkı yok. İstemezdik böyle olmasını ama maalesef oluyor tabii. Kapatmaya çalışacağız bu farkı. Kapanır hepsi. Çünkü daha fazla maç oynuyoruz geçmiş yıllara oranla. Ancak ciddi bir puan farkı olduğunu kabul etmek lazım. Bırakacak halimiz yok. Bizim puan kaybettiğimiz gibi herkes puan kaybedecek. Ama bu durumu kabullenecek halimiz yok. Her takıma saygı duyuyoruz, kapanması için de uğraşacağız” dedi. Daha önce duran toptan çok gol bulmalarına karşın son dönemde bu konuda sıkıntı yaşamalarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Terim, “Duran toptan çok gol atan takımda da biz hocaydık, atmayanda da biz varız. Burada basit bir kavram vardır, herkes için ölçüler ayrıdır. Ölçüler sınırlı olduğu için, sizin de yapacağınız işler bellidir. Bu büyük ihtimalle, oyuncu tipleriyle ilgili bir durum. Çıkar adam yükselip o topa kafayı vurur, başkası yükselemez vuramaz. Bunların hepsini teknik adamlar çalıştırır. Ama oyuncu karakterleri ve oyuncu tipleri de bunun için önemlidir. Bizim orta sahalarımız, defanslarımız, hücumculardan daha fazla atmıştır belki. Bunun üzerinde duruyoruz. Son yıllarda duran topların ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bazen oyunu bununla çözersiniz. Son dakikada Diagne’nin vurduğu kafada Barış koşusuna devam etse, Caner’den önce boş kaleye atacaktı. Bu durum gerçekleşse bazı maçları çözerdik. Çalışmaya devam edeceğiz."

LOKOMOTIV MOSKOVA MAÇI

“Lokomotiv Moskova maçında, eğer oyuncunun kart gördüğü dakikadan itibaren oynanacaksa, böyle bir şey olmaz. Hükmen mağlubiyet gibi mantık dışı bir şey de olmaz. Ne kabahati var Lokomotiv Moskova’nın. Böyle bir galibiyeti ne ben isterim, ne oyuncular. Ama bu kural hatası, tekrara hükmediyorsa, bunu isterim. Mağlup da olacaksak, çıkar oynarız. Bazen kuralları siz kendinize göre çeviremiyorsunuz. Ama Lokomotiv Moskova’nın ne günahı var. Sen beni attın da ben mi çıkmadım. Kimi unutkanlığı, kimin konsantre bozukluğu varsa ona bakılmalı. Ben böyle bir galibiyet istemem açıkçası."

"HAKEM KARTINDA HAKLIYDI"

Hakeme ben üzüldüğümü söyledim. Hocam yanlışlıkla sahaya girdiniz dedi. Halbuki ben ofsayt pozisyonunun önden başlamasını ikaz etmek için bağırıyordum. Ama kural bu. Sahaya tam girseniz kırmızı kart. Haklıydı verdiği kartta ve kendisi de söyledi. Ben de kendisine üzüldüğümü söyledim ‘Bu sene kart yemek istemiyorum’ dedi. Hatta kendisine de espri yaptım ve ‘Arsa mı bu, satın mı aldık’ dedim. Bir pozisyon ofsayttı. Bizim sahadan başlaması gerekirken, önden başladı. Gol olsa ne olacak. Hatta ben Feghouli’ye bağırıyordum ‘Oradan değil’ diyerek. Bu arada biraz girmişim sahaya. Niyetimiz belliydi, aksi takdirde kırmızı karttı. Haklılar, kuralı uyguladılar [old_news_related_template title="Galatasaray, Karagümrük deplasmanında puan bıraktı" desc="Galatasaray, Karagümrük deplasmanında geriye düşmesin rağmen sahadan 1 puanla ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım Babel ile direğe takılırken, Fenerbahçe derbisi öncesinde milli araya 2 puan bırakarak girdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/07/iecrop/resim1_19086830_16_9_1636297198.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/canli-izle-fatih-karagumruk-galatasaray-maci-canli-yayin-6754943/"]