Hızla bozulabilen bir gıda maddesi olan süt, bozulduğu anda hem sağlık açısında hem de kesilerek kullanılmaz hale gelir fakat doğru saklama koşulları ile bu durumun önüne geçilebilir.
Sütü buzdolabında saklarken, yerleşim düzenine dikkat etmek büyük önem taşırken, sütün en iyi korunması için orta raf en uygun yerdir. Tüketici merkezleri, sütü buzdolabının 5 ila 7 derece arasında bir sıcaklıkta saklamanızı önerir. Buzdolabı kapısı ise genellikle 10 derece civarındadır ve bu sıcaklık, sütün uzun süre taze kalmasını engeller.
Doğru saklama yöntemi hem sütün besin değerlerini korur hem de zararlı bakterilerin üremesini engeller. Genellikle yüksek sıcaklıkla işlenerek satılan sütler, açılmadığı sürece aylarca oda sıcaklığında saklanabilir. Ancak açıldıktan sonra kısa süre içinde tüketilmelidir.
SÜTÜ BUZDOLABININ KAPAĞINDA BIRAKMAYIN
Açılmış süt paketler, birkaç saat veya gün içinde tüketilecekse kısa süreliğine buzdolabı kapısında saklanabilir. Bu durumda bozulma riski en aza inmiş olur.
BOZULMUŞ SÜTÜ BUNUN İÇİN KULLANABİLİRSİNİZ
Eğer sütünüz bozulursa dökmek yerine bahçenizde köstebekleri uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz. Bozulmuş süt, bu hayvanlar için caydırıcı bir etki yaratabilir.