Sütlaç, oldukça basit bir tarife sahip gibi görünse de, aslında bazı özel sırları barındırır. Örneğin, bugün pek çok kişi, sütlü pirincin tadını daha da zenginleştirebilecek bazı özel malzemelerin varlığından habersiz.

Sütlaç için aslında sırrı oluşturan malzemeler tuz ve kremadır! Bu ikisi, asla doyamayacağımız enfes bir tatlıyı hazırlamamıza yardımcı olacak.

Sütlü pilavı çocukluğumuzdaki gibi özel bir lezzette yapmak için ihtiyacımız olan malzemeler ise oldukça basit. Öncelikle, dört ya da beş kez suyla yıkanmış bir bardak pirince, ardından beş bardak süte, 100 gram şekere ve iki poşet vanilya şekerine ihtiyacımız olacak. 

Bugün çok az kişinin hatırladığı bu özel tarif için bazı malzemelere de ihtiyacımız olacak. Bir çay kaşığı tuz ve 200 gram, mümkünse yağlı krema, bu tarifi daha lezzetli hale getirecek. Bu malzemeleri temin ettikten sonra, sütlacı hazırlamaya başlayabiliriz!

İlk adım, sütü kaynatmak ve ardından tuzu eklemektir. Süt kaynadıktan sonra pirinci ekleyip, 10 dakika daha kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ısının düşürülmesi ve pirincin sürekli karıştırılması önemlidir, aksi takdirde yapışabilir. Bu noktada kremayı, şekeri ve vanilyayı ekleyin. Karışım tekrar kaynayana kadar iyice karıştırın, ardından ateşi kapatıp, pirincin şişmesi için yaklaşık 20 dakika dinlendirin.

Sonunda, çocukluğumuzun lezzetini hatırlatan enfes bir sütlaç hazırlamış olacağız!