Tahta kaşıklar, metal kaşıklara göre daha sağlıklı mutfak gereçleri olarak biliniyor ve teflon tavalarda yemek hazırlarken çizilmeleri önlerken kullanım kolaylığı da sağlıyor. Uzmanlar, tahta kaşıkların uzun yıllar boyunca yanlış kullanıldığını açıkladı. İşte tahta kaşıkların kullanımıyla ilgili yapılan hatalar: 

DETERJAN İLE YIKAMA

Tahta kaşıkların bulaşık makinesinde deterjanla yıkanması, yapılabilecek en büyük hatalardan biridir. Yüksek sıcaklıklar, kaşıkların çatlamasına ve pürüzlü bir yüzey oluşmasına neden olurken bu çatlaklara deterjan ve bakteri kalıntıları yerleşebilir, bu da kaşığın kullanımı sırasında bu maddelerin yiyeceklere geçmesine yol açıyor. Bu yüzden tahta kaşıkların elle yıkanması öneriliyor. 

UZUN SÜRE KULLANMA 

Birçok kişi tahta kaşıkları uzun yıllar boyunca kullanıyor fakat bu durum hijyen açısından sorun yaratabilir. Tahta kaşıklar zamanla deforme olur ve bu yüzeylerde bakteriler birikmeye başlayabilir. 

KESKİN KOKULU GIDALARDA KULLANMA

Tahta kaşıkları, soğan ve sarımsak gibi keskin kokulu gıdalarda kullanmak da yanlış bir tercih olurken bu durum diğer tariflere istenmeyen kokuların geçmesine neden olabilir. Eğer tahta kaşıklarınız bu gıdalarda kullanıldıysa, kokuların çıkması için limonla ovmanız faydalı olacaktır.