Olay, 16 Ocak Cuma günü saat 09.15 sıralarında Beyoğlu’na bağlı Şehit Muhtar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Hakan B. yönetimindeki 34 BTN 856 plakalı minibüs, turistleri indirmek üzere bir otelin önünde durdu. Sürücü araçtan indikten sonra valizleri almak için bagaj bölümüne yöneldi.
Bu sırada el freninin çekilmediği öne sürülen minibüs hareket etmeye başladı. İçinde 5 turistin bulunduğu araç, metrelerce sürüklendikten sonra kaldırıma çıktı ve bir ağaca çarparak durabildi.
TURİSTLER FACİADAN DÖNDÜ
Kazanın ardından minibüste bulunan yolcuların yara almadan kurtulduğu öğrenilirken, araçta ağır maddi hasar oluştu. Güvenlik kamerası kayıtlarında minibüsün kapısı açık şekilde ilerlediği ve hızla kaldırıma çıkarak ağaca çarptığı anlar net şekilde görüldü.
İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekipler çevrede güvenlik önlemi alırken kazayla ilgili inceleme başlatıldı ve tutanak tutuldu.
“10 DAKİKA ÖNCE OLSA BÜYÜK FELAKET YAŞANIRDI”
Olay anına tanıklık eden Vedat Baz, yaşananları şu sözlerle anlattı:
“Şoför yolcuları indirdikten sonra bagajı açtı. O sırada araç kaymaya başladı çünkü el freni çekilmemişti. Önce bir otobüse hafifçe temas etti ama fark edilmedi. Yol açılınca hızlandı, kaldırıma çıktı ve otelin önündeki ağaca çarptı. Çarpmanın etkisiyle hava yastıkları açıldı, aracın önü tamamen dağıldı. İçeride 4–5 turist vardı, yaşlı bir kadın çok panikledi ama ciddi bir yaralanma olmadı. Kazadan 10 dakika önce aynı noktada otel çalışanları boya yapıyordu. Eğer o sırada olsaydı sonuç çok daha ağır olurdu. Araç ana caddeye kaysa çok sayıda insanın hayatı tehlikeye girerdi.”