Denizli’de geçtiğimiz yıl 400 liraya satılan kentin yöresel lezzetlerinden tandır kebabına bir zam daha geldi.

Süreç içinde bir kilo kebabın fiyatının 1000 liraya çıktığı sektörde, esnaf artan maliyetleri gerekçe göstererek yıl tamamlanmadan yüzde 20 zam yaptı.

Bayramyeri’ndeki işletmeler bu haftadan itibaren kebabın kilosunu 1200 liradan satmaya başladı.

‘FİYATI UYGUN AÇIKLAMASI’

Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz kebapçı esnafının mecbur kalmadıkça fiyat artırmadığını kaydetti.

Metizöz “Son dönemde başta et ve diğer gıda ürünleri olmak üzere kira, çalışan maliyetlerindeki artışı yansıtmak durumunda kaldık. Kilogram başında yüzde 20’lik bir artış uyguladık. Yanında ikramlarıyla birlikte 1 kilogram kebapla 4 ya da 5 kişi rahatlıkla doymaktadır. Fast food ürünleri, et yemekleri, döner ve kebap türevlerinin fiyatlarına baktığımızda Denizli tandır kebabının fiyatının uygun olduğu aşikârdır” ifadelerini kullandı.

Metinöz, geçmişi 1800’lü yıllara dayanan Denizli tandır kebabının kentin gastronomi mirası olduğunu söyledi.