Osmanlı'dan günümüze gelen 500 yıllık tarifi pek kimseler bilmiyor. Yüzyıllardır sofraları süsleyen bu tarif, sağlık açısından oldukça faydalı. Kan şekerini düzenleyen ve tansiyona iyi gelen bu tarifin adı: Kestane marmelatı.
Padişahların kaşık kaşık yediği marmelat
Padişahların kaşık kaşık yediği kestane marmelatı, günümüzde de yapılmakta. İçerisinde bulunan yüksek lif içeriğinden dolayı ve şeker yapısından kaynaklı olarak kan şekeri seviyesini düzenliyor. Vücuda enerji veren bu marmelat, ihtiyaç duyulan lif, mineral ve vitaminlerini içerisinde barındırıyor.
C ve B vitamini cildi besliyor
Yüksek liften dolayı sindirimi düzenleyen kestane marmelatı, bağırsak sağlığını da desteliyor. İçerisinde bulunan potasyumdan dolayı damarları genişletici etkisi olan kestane marmelatı, hipertansiyon hastalarına da öneriliyor. C ve B vitaminlerinden dolayı da cildin yenilenmesini sağlıyor.
KESTANE MARMELATININ YAPILIŞI
Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir tencereye alıp üzerine su ekleyin. Ve yumuşaması için pişirin.
Yumuşayan kestanelerin üzerine limon suyu ve şeker ekleyin. Ve karışımı kaynamaya bırakın. Kıvam alıncaya kadar 30 dakika pişirin. Hazır olduğunda ise kavanozlara döküp hava almayacak şekilde kapağını kapatın.