İtalya'nı başkenti Roma'nın simgelerinden biri olan ve her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Trevi Çeşmesi’ni için hükümet düğmeye bastı. Turistlerden artık giriş ücreti alınacak.
Kararı 19 Aralık 2025 tarihinde kamuoyuna duyuran Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, Trevi Çeşmesi için planladıkları yeni girişi hayata geçirdi. Para atıp dilek tutulan çeşmeye giriş de artık ücretli. Tarihi yapının havuz kısmına girmek isteyenler artık 2 avro ücret ödeyecek.

DÜZENLEME SAATLERE GÖRE AYARLANDI
Yapılan yeni düzenlemeye göre, ücretli ziyaret saatleri hafta içi ve hafta sonu olarak farklılık gösterecek. Hafta içi 11.30-22.00, hafta sonları ise 09.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilerden ücret alınacak. Gece saat 22.00'den sabahın ilk ışıklarına kadar olan zaman diliminde ise çeşmeyi ziyaret etmek eskisi gibi ücretsiz olacak.

BELİRLİ KİŞİLER ÜCRETSİZ GİREBİLECEK
Fakat bu uygulamadan ücretsiz yaralanacak olanlar da var. Bunlar resmi ikameti Roma'da bulunanlar, 6 yaşından küçük çocuklar, engelli bireyler ve rehber eşliğinde Roma'ya gruplarla gelenler. Bu kişiler Trevi Çeşmesi'ne ücretsiz girebilecek.