Kırmızı ve işlenmiş etin hastalık riskini artırdığı belirtilirkeni tavuk etinde şimdiye kadar daha az riskli bir protesin kaynağı olduğu ifade edildi. Fakat yapılan bir araştırmada, tavukta bulunan bir bakterinin kansere kadar yol açabileceği ortaya çıktı.
AĞIR VAKALARDA ÖLÜME KADAR GÖTÜRÜYOR
Kampiloakter adı verilen bakteri, DNA hasarına yol açtığı kolon kanserinin ilerlemesini hızlandırdığı da ifade edildi. Campylobacter, genellikle çiğ tavukta bulunan en yaygın gıda zehirlenmesi kaynaklarından biri. Genellikle bir hafta içinde doğal olarak iyileşen ishal, mide bulantısı ve kusmaya neden olur. Fakat bu bakteri ağır vakalarda, küçük çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde yaşamı tehdit edebiliyor.
11 FARKLI KANSER TÜRÜ RİSKİ VAR
İtalyan bilim insanları düzenli olarak tavuk tüketmenin kolon ve mide başta olmak üzere 11 farklı kanser türünden ölme riskinin 2 katına çıkarılabileceğini keşfetti.