Yaz sıcakları yaklaşırken çoğu kişi bir top serinletici dondurmanın hayalini kuruyoruz fakat özellikle çikolatalı dondurma yemek isteyenler daha fazla ücret ödeyecek. Dondurma üretiminde temel bir malzeme olan çikolatanın fiyatı, son iki yılda neredeyse üçe katlandı.
İngiltere’nin Surrey bölgesindeki Haslemere kasabasında faaliyet gösteren bir dondurmacı, artan maliyetlerle ayakta kalma mücadelesi veriyor. 17 yılı aşkın süredir sektörde olan Ben Govier, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Hiç bu kadar yoğun çalışmamıştık ama para da kazanamadık. Bu çılgınlık” diyerek maliyetlerin karlılığı neredeyse imkansız hale getirdiğini söyledi.
ÇİKOLATA FİYATI %240 ARTTI, KAKAO TOZU %140’I AŞTI
Govier’in işletmesine göre, sadece çikolata parçacıklarının maliyeti bile yüzde 203 arttı, kakao tozu ise bir yıl içinde artış gösterdi. Bu da doğrudan çikolatalı dondurmanın fiyatını ve üretim sürecini etkiliyor. Instagram hesaplarından yapılan duyuruda, “Malzemelerimizin, özellikle çikolatanın maliyetinde çılgınca fiyat artışları görülüyor” ifadeleri yer aldı.