Tekirdağ’da etkili olan yağış yetersizliği ve geçtiğimiz yıldan bu yana süregelen kuraklık, Hayrabolu’daki Temrezli Göleti’ni vurdu. Su seviyesindeki ani düşüş, göletteki ekosistemi olumsuz etkileyerek balık ölümlerine yol açtı.
OKSİJEN SEVİYESİ KRİTİK EŞİĞİN ALTINA DÜŞTÜ
Temrezli Mahalle Muhtarı Ayet Koç, göletteki çekilmenin balık popülasyonunu doğrudan etkilediğini ve kıyıda ölü balıkların görülmesi üzerine durumu yetkililere bildirdiklerini ifade etti.
TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ NUMUNE ALDI
Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, inceleme başlattı. Balık ölümlerinin kesin nedeninin belirlenmesi ve sudaki kirlilik oranının ölçülmesi amacıyla göletten su ve balık numuneleri alındı. Bölgedeki incelemeler sürerken, ekiplerin alacağı önlemler numune sonuçlarının ardından netleşecek.