Türkiye İşçi Partisi (TİP), Suriye'deki geçici hükümetin lideri Colani'nin Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Paylaşımda şöyle denildi:

"YENİ SORUNLAR YARATACAK"

*Cihatçı HTŞ örgütünün ve Suriye'deki geçici hükümetin lideri Colani, bugün Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ağırlanacak.

*Arap Aleviler ve Hıristiyanlar başta olmak Suriye'deki etnik ve dini topluluklara dönük tehditler ve saldırılar sürerken bir cihatçı örgüt liderinin ülkemizde resmi törenle ağırlanacak olması Saray'ın ikiyüzlülüğünü gözler önüne seriyor.

*Orta Doğu'da piyasacılıktan ve mezhepçi nefretten yola çıkılarak sunulan çözümler, emekçi halklar için yeni sorunlardan başka bir sonuç yaratmadı, yaratmıyor.

*Komşumuz Suriye'de her bireyin eşit ve özgür birer vatandaş olarak barış içinde yaşayabileceği bir düzenin inşa edilmesi için mücadele ve dayanışmamızı sürdüreceğiz.