Trump'ın düzenli olarak milliyeti üzerinden ağır eleştirilerde bulunduğu Minnesota Temsilciler Meclisi Üyesi, muhalif siyasetçi Ilhan Omar, salı günü Minneapolis'te düzenlediği halk toplantısı bir adamın üzerine boşalttığı belirsiz bir sıvı sebebiyle büyükl bir şaşkınlık yaşadı.

Polis, 55 yaşındaki Anthony James Kazmierczak isimli saldırgan bir şırınga kullanarak Omar'a doğru kimyasal içerikli olduğu tahmin edilen ekşi kokulu bir sıvı püskürttü.

Olayın ardından konuşmasına kararlılıkla devam eden Ilhan Omar sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Ben iyiyim. Kendi başımın çaresine bakabilen biriyim. Bu yüzden bu küçük provokatörün beni işimi yapmaktan alıkoymasına veya gözümü korkutmasına izin vermeyeceğim. Zorbaların kazanmasına asla müsaade etmem" ifadelerini kullandı.

Üçüncü derece darp suçlamasıyla gözaltına alınan saldırganın salondan çıkarılırken, saldırganın "Omar'ın insanları birbirine düşürdüğünü" bağırdığı duyuldu.

TOPLANTININ NEDENİ, SALDIRININ ÖNCÜSÜ

Toplantı aslında bu ay içinde göçmenlik bürosu yetkilileri tarafından öldürülen ikinci Amerikan vatandaşı olan Alex Pretti'nin ardından artan yerel protestoları ve kamuoyu tepkisini ele almak için düzenlenmişti.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı etkinlikte Omar Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza biriminin lağvedilmesi gerektiğini savunurken İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem'in istifa etmesi ya da azledilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Saldırı tam da bu sert açıklamaların ardından gerçekleşti ancak Omar yetkililerin toplantıyı bitirme taleplerini reddederek podyumda kalmayı seçti.

Toplantıya katılan vatandaşlar milletvekilinin bu cesur tavrını takdirle karşılarken Omar "Konuşmaya devam edeceğiz sadece bana on dakika verin lütfen şovu onların çalmasına izin vermeyin" diyerek sükuneti sağladı.