ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu bugün Beyaz Saray'da yeni görev döneminde ikinci kez ağırlıyor.

Beyaz Saray'dan kısa süre önce yapılan açıklamaya göre, bugün Trump'ın programında gözüken ortak basın toplantısının "gerçekleşmeyeceği", onun yerine iki ismin Oval Ofis'te soruları yanıtlayacağı kaydedildi.

Trump ve Netanyahu görüşmelerinin ardından Oval Ofis'te soruları yanıtladı. Netanyahu yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"TÜRKİYE İLE ÇATIŞMA İSTEMİYORUZ"

"Türkiye'nin Suriye'yi kullanmasını istemiyoruz, Türkiye ile Suriye'de çatışma yaşamak istemiyoruz. Türkiye ile Suriye'de çatışmayı nasıl önleyebileceğimizi konuştuk. ABD başkanından daha iyi bir orta yol bulucu olamayacağını düşünüyorum. ABD'ye yönelik gümrük vergilerini kaldırıyoruz."

"İRAN BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA OLUR"

ABD Başkanı Trump, "İran'la doğrudan görüşmeye başladık cumartesi devam edeceğiz" dedi. Trump'ın açıklamasında şu ifadeler öne çıktı:

"İsrail'e Türkiye'yle problemleri varsa bunu çözebileceğimi söyledim. İran'la görüşmeler iyi gitmezse İran büyük bir tehlike altında olur. Gazze'de yaşayan Filistinliler farklı bir ülkelere gidebilir. Gazze'de bir özgürlük bölgesi oluşturabiliriz. Rusya'nın Ukrayna'yı sürekli vurmasından memnun değilim."

"ERDOĞAN'LA HARİKA BİR İLİŞKİMİZ VAR"

"Erdoğan'ı seviyorum, o da beni seviyor. Bu durum medyayı kızdırıyor. Türkiye’yi tebrik ederim. Erdoğan’a dedim ki, '2 bin yıldır kimsenin yapamadığını yaptın, Suriye’nin kontrolünü ele aldın'. Erdoğan gerçekten sağlam ve çok zeki biri. Başkasının başaramadığı şeyi başardı. Netanyahu’ya da İsraillilerin, Türkiye ile yaşanabilecek sorunları çözmek için aklıselimle hareket etmeleri gerektiğini söyledim"