Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' ile 'Sağlık İçin Tehlike Oluşturan Gıdalar' listelerini güncelledi. 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesine pul biber, Adana kebap, kıymalı börek harcı, zeytinyağı, dana kıyma, pide harcı, tereyağı, peynir, sumak ve kekik gibi ürünler eklendi.

BAKANLIKTAN YENİ İFŞALAR

Bakanlığın güncellediği listede; pide harcında kalp, dana kıymada kanatlı eti, zeytinyağında tohum yağı, kıymalı börek harcında taşlık, Adana kebapta kanatlı eti, pul biberde gıda boyası, kekikte yabancı madde, sumakta gıda boyası, peynirde bitkisel yağ ve tereyağında bitkisel yağ bulundu.

'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' listesine ise bitkisel karışım yağ, toz kırmızı biber, isot ve sumak eklendi. Bu ürünlerde "gıdada kullanımına izin verilmeyen boya" tespit edildi.