Türk kahvesi yaparken kahveniz köpüklü olmuyor diye üzülmeyin. Püf noktasını öğrendikten sonra kahveniz fincanınıza sağmayacak. Az bilinen bir püf noktasını sadece kahve ustaları biliyor.
KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?
Kahve yaparken daha farklı ve az bilinen bir püf noktası: kahveye birkaç damla maden suyu eklemek.
İçerisinde bulunan karbondioksit kahvenin daha köpüklü olmasını sağlayacak.
UYGULANIŞI:
Kahvenizi ve suyunuzu isteğe göre şeker ekleyerek cezveye koyun. İçerisine 2 ya da 3 damla maden suyu ekleyin. Çok fazla eklerseniz kahvenin tadını değiştirebilir. Ve bunu kısık ateşte pişirin.
Bu püf noktası sayesinde kahveniz hem köpüklü hem tadı lezzetlenecek.