Afyon'un balı ve kaymağının Güney Kore'ye ihracatı başladı. Ünlü şefin tadına baktığı 2 ürün şimdi Güney Korelilerin gözde yiyecekleri arasında. Her şey Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın ünlü şef Paik Jong-won’a gönderdiği bal ve kaymakla başladı. Ünlü şef tadını beğendiği bu iki ürünü ülkesine taşıdı.
BAL VE KAYMAK GÜNEY KORE'DE ARTIK
Afyon balı ve kaymağını övgülerle anlatan Paik Jong-won, hayran kaldığını ifade ederek, "Ben çok kaymak seven biri olmamama rağmen Afyonkarahisar’da yediğim ekmek kadayıfının üzerindeki kaymak, tadı ve kalitesiyle beni etkilemişti. Bunun üzerine, bu eşsiz lezzeti Güney Koreli şefe ulaştırma fikri doğdu" dedi.
Bal ve kaymağın titizlikle Güney Kore'ye ulaştırıldığını ifade eden Bolat, şef Jong-won'un dönüş tarihini takip ettiklerini ve kaymağı zamanında teslim ettiklerini söyledi.
TÜRKİYE'NİN DİĞER LEZZETLERİYLE DE TANIŞACAK
Şef Paik Jong-won, televizyon programlarında Afyon kaymağını överek büyük ilgi gösterdi. Böylelikle bal ve kaymak ihracatının da öncülüğünü yaptı. Bolat, Afyon kaymağından sonra ünlü şefi Türkiye'ye davet ederek Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa’daki yöresel lezzetleri birlikte deneyimlemeyi planladıklarını açıkladı.