Yapılan bir araştırmaya göre her gün yalnızca 50 gram tam yağlı veya az yağlı yoğurt tüketmek, erken ölüm riskini yaklaşık yüzde 20 oranında azaltıp ömrü uzatıyor.

Çin'in Central South Üniversitesi'nden araştırmacılar; İngiltere'de 186 bin kadın ve erkeğin beslenme alışkanlıklarını ve sağlık verilerini inceledi. Günlük 50 grama kadar yoğurt tüketen kişilerin erken ölüm riskinin yüzde 18 daha düşük olduğu tespit edildi.
Bilim insanları, yoğurdun doğal bakterilerinin bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratabileceğini ve bunun da koruyucu bir etki sağlayabileceğini öne sürdü.

Araştırmacılar, "Bu yeni bulgular, ölçülü yoğurt tüketiminin sağlıklı bir beslenme düzeninin bir parçası olduğuna dair klinik ve halk sağlığı açısından önemli kanıtlar sunuyor" ifadelerini kullandılar.