Türkiye’nin en köklü medya takip kuruluşlarından biri olan Ajans Press’te mali süreçler ve ortaklar arası hukuki ihtilaflar yeni bir evreye taşındı. Sektörün en önemli aktörlerinden biri olarak binlerce kurumsal firmaya hizmet veren dev şirketin marka hakları, icra yoluyla açık artırmaya sunuldu. Şirketin faaliyetlerini sürdürdüğü bildirilse de icradan gelen satış ilanı iş dünyasında büyük yankı uyandırdı.
MİLYONLUK MARKALAR İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
HaberHürriyeti'nde yer alan habere göre, Ankara 7. Genel İcra Dairesi tarafından yayınlanan resmi ilana göre, Ajans Press bünyesindeki birçok marka farklı değerlerle satış listesine konuldu. Listenin başında yer alan amiral gemisi "Ajans Press" ve "Ajans Press Kurye" markaları için 2 milyon TL muhammen bedel biçildi.
Satışa çıkarılan önemli markalar ve belirlenen bedeller şu şekilde açıklandı:
APS AJANS PRESS SERVİCES: 2 Milyon TL
AJANS PRESS: 2 Milyon TL
AJANS PRESS KURYE: 2 Milyon TL
MEDYADAKİ GÖZÜNÜZ: 500 Bin TL
AP ARAŞTIRMA: 500 Bin TL
ITS MEDYA: 500 Bin TL
Desifrem.com: 500 Bin TL
Markalar için birinci açık artırma sürecinin 22 Ocak 2026 tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi.
ORTAKLIK ANLAŞMAZLIĞI İCRA DAİRESİNE TAŞINDI
Medya takip dünyasının dev ismi için satış sürecine giden yolun, birkaç yıl önce ortaklar arasında patlak veren mali anlaşmazlıklarla başladığı biliniyor. Mahkemeye taşınan hukuki süreçlerin sonunda, alacaklılar nezdinde Ankara 7. Genel İcra Dairesi devreye girdi. Şirketin internet sitesindeki verilere göre 1992'den bu yana Mehmet Ali Özkan yönetiminde olan firmanın, geniş teknolojik altyapısına ve sunduğu analiz hizmetlerine rağmen markalarının mülkiyet hakları için ihale açılmasına engel olunamadı.
1953 YILINDA KURULAN SEKTÖRÜN OKULUYDU
Ajans Press'in temelleri 1953 yılında Bunt Kupür Derleme Firması olarak atılmıştı. 1975 yılında Erol Özkan tarafından satın alınmasıyla modern medya takip sürecine giren şirket, 1993 yılında özel televizyonların yaygınlaşmasıyla birlikte televizyon takibi ve medya analizi konularında sektörün öncüsü haline geldi. Türkiye’de medya verisinin depolanması ve raporlanması konusunda bir "okul" olarak kabul edilen yapının markalarının akıbeti, 22 Ocak’taki ihalede belli olacak.
Şirketin icra ilanı yayınlanmasına rağmen mevcut müşterilerine sunduğu medya takip faaliyetlerine kesintisiz bir şekilde devam ettiği kaydedildi.