Doktorlar, kış aylarında sağlıklı ve zinde kalmak için bol bol Trabzon hurması tüketilmesini tavsiye ediyor.
Kardiyovasküler sistemin, gastrointestinal sistemin ve tiroid bezinin işleyişini iyileştiren bu besin, aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olarak hastalıklara karşı koruma sağlamakta. Beslenme uzmanı Svetlana Eremenko, C vitamini ve demir açısından zengin olan bu meyveyi, diyabet hastalarının ve alerjisi olan kişilerin kesinlikle tüketmemesi gerektiğini hatırlattı.
GRİP HÜCRELERİNE KARŞI SAVAŞIYOR
Trabzon hurmasını sağlıklı yapan temel şey, büyük miktarda antioksidan barındırıyor olmasıdır. A vitamininin öncüsü olan beta-karotenler açısından zengin olan meyve, hurma, havuç, biber ya da balkabağından daha fazla vitamin içermekte. Vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlayan bu besin, hücrelerdeki serbest radikallere karşı savaşarak, soğuk havalarda hasta olunmasının önüne geçiyor.
TÜKETMEDEN ÖNCE BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN
Bu faydalı özelliklerine karşın, Trabzon hurmasının olumsuz yönleri de bulunmakta. kalp ve kan damarları için muhteşem faydalar barındıran meyve, günde iki parçadan fazla tüketilmesi halinde bağırsaklarda pıhtı oluşmasına yol açabiliyor. Bol miktarda bitki lifi ve tanen içeren Trabzon hurması, günde birkaç kez tüketebileceğiniz harika bir atıştırmalıktır.
Bu nedenle tüketimi abartmamalı ve meyvenin sağlığa faydalı olması için günde iki tane ile sınırlı tutulması gerekir.