Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından paylaşılan 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesinin yankıları henüz dinmeden, Türkiye'de yeni bir gıda skandalı daha ortaya çıktı.
Köfteci Yusuf'a yönelik inceleme raporları ile kamuoyunda gündem olan sürece her geçen gün bir yeni firma daha eklenirken, son haber Ankara'da 25 yılı aşkın süredir döner satışı yapan sektörün dev firmasından geldi.
DÖNERİN İÇİNDEN PEÇETE VE KEMİK PARÇALARI ÇIKTI
Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre; Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesine döner ihracı gerçekleştiren Ankara merkezli firmanın ürününden, peçete, kemik ve yabancı madde çıktı.
Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında meydana çıkan olayın ardından işletme, döner üreticisi firma ile iletişime geçerek yaşananlar hakkında bilgi talep etti. Ankara'da ünlü bir zincir dönercinin İncek şubesinde yaşanan skandalın ardından 20 kilogramlık döner imha edilirken, üretici firma konuya ilişkin inceleme başlattı.
'YABANCI CİSİM ÇALIŞAN TARAFINDAN YERLEŞTİRİLDİ'
Yıllardır kendilerinden döner satın alan bir işletmede yaşanan skandalın ardından incelemelerini tamamlayan firma, barkod ve parti numarası üzerinden söz konusu dönerin İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bulunan üretim tesisinde hazırlandığını tespit etti. Üretim bandında işçi Yasin K. tarafından üretildiği anlaşılan kusurlu dönerin ardından üretici şirket, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.
Firma, savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde dönerin içine yabancı maddenin yerleştirilebileceği tek zamanın dönerin basılarak dondurucuya kaldırıldığı aşama olduğunu kaydederek, hangi personelin hangi baton döneri üretmiş olduğunun bir program sayesinde takip edilebildiğini belirtti. Bu nedenle de dönerin üretim sorumlusu ve yabancı cismi yerleştirebilecek tek şüphelinin Yasin K. olduğunu aktardı.
3 YILA KADAR HAPSİ SİTENİYOR
Firmanın şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Yasin K.'nın ifadesini aldı. Şüpheli çalışan, barkod kendisine ait olsa da başkaları tarafından da barkodun kullanıldığını iddia etti ve suçlamayı kabul etmedi. Savcılık ise kararını verdi. Yapılan araştırmada incelenen barkodlar sonucunda dönerin iş yerinde çalışan Yasin K.'nin hazırladığı döner olduğunun anlaşıldığını belirtti.
Şüpheli çalışanın suçlamayı kabul etmediğini ancak barkodun kim tarafından kullanıldığına dair bilgi veremediğini ve suçtan kurtulmak için böyle bir savunma yaptığı kanaatine varıldığını kaydetti. Firmanın müşteki olarak yer aldığı dosyada çalışan hakkında "mala zarar verme" suçundan 3 yıla kadar hapsini istedi.