Adını yöre halkı tarafından simit adı verilen ince bulgurdan alan 'simit kebabı' içerisine ince bulgur konulan orta yağlı az çekilmiş kıymanın çeşitli baharatlar ve çam fıstığı ile zırhtan geçirilmesinin ardından geniş enli şişlere takılarak hazırlanıyor.

Türk Patent ve Marka Kurumunca 2021'de coğrafi işaret belgesiyle tescillenen "Simit kebabı" genellikle közlenmiş biber, domates, ezme salata, piyaz çeşitleri ve isteğe göre üzerine serpilen fıstık tozuyla süslenerek servis ediliyor.

42 YILLIK AŞÇI ANLATTI

Gaziantep'te 42 yıldır yöresel yemekler yapan aşçı Serdar Gezer, AA muhabirine, Gaziantep'in bütün lezzetli ve unutulmuş kebap çeşitlerini yöre halkına ve turistlere tanıtmaya çalıştığını söyledi.

Simit kebabının Gaziantep'te tescilli bir kebap olduğunu vurgulayan Gezer, "Başka şehirlerdeki insanlar simit kebabı denilince kahvaltıda yapılan simit zannediyorlar ama o öyle değil. Bizde simit, bulgurun küçük öğütülmüş ince haline deniliyor. Bulguru, kuzunun boşluk kısmı ve çam fıstığı ile birleştiriyoruz." dedi.

YAPILIŞINI ANLATTI

Simit kebabının farklı bir kebap türü olduğunu ve bu lezzeti insanlara unutturmamak için iş yerinde yapmaya devam edeceğini ifade eden Gezer, simit kebabının yapılışını şöyle anlattı:

"Bir kilo yarım yağlı kıymanın içerisine bir su bardağı kadar ince bulgur, çam fıstığı, kimyon, kırmız biber, tuz, karabiber, soğan ve sarımsağı zırh eşliğinde çekiyoruz ve şişleyip ocakla buluşturuyoruz."