Yiyecekleri soğukta depolamak ve uzun süre kullanmak için çoğu ürünü buzdolabında koyuyoruz. Bazı yiyecekler var ki bunları genelde buzdolabına ya da derin dondurucuya bırakıyoruz ama uzmanlar bu yöntemin yanlış olduğunu söylüyor. Bu hem ürünün tadını bozuyor hem sağlıksız yapıyor.
BUZLUĞA KOYULMAMASI GEREKEN YİYECEKLER
Deniz ürünlerini genelde buzlukta muhafaza ederiz. Ama bazıları var ki bunları dondurucuya koymak doğru bir yöntem değil. Bunlar arasında karides, yengeç ve diğer denizli kabuklar var. Hassas oldukları için kolayca bozulabilen deniz ürünlerini kısa sürede tüketmek gerekiyor. Bu ürünleri oda sıcaklığında bırakmak bile bazı hastalıklara yol açabiliyor.
DONDURULMUŞ DOMATESİN DOKUSU VE TADINI BOZULUYOR
İşlenmiş ya da püre halinde olan, domates soslarını dondurmak genelde, buzlukta saklamak harika bir seçenek olarak görülse de domates ile yapılan yemekleri dondurmak hem tadını hem dokusunu bozar. Bundan dolayı içeriğinde domates olan yemekler buzlukta saklanmamalıdır.
FIRINLANMIŞ PATATESLERİ: YAYGIN YAPILAN YANLIŞ
Fırınlanmış ve haşlanmış ya da doğanmış patateslerin dondurulması gıda uzmanları tarafından önerilmiyor. Patatesler bu şekilde kristalleşerek sulu bir dokuya ulaşırlar. Bu durum da hem tadını hem sağlığımızı tehlikeye atar.
KIZARTILMIŞ YİYECEKLERİ DONDURMAYIN
Son olarak ise kızartılmış yiyecekler yer alıyor. Genelde herkesin yaptığı bir işlem yemeklerin tadını bozan durumlardan biri. Kızarmış yemekleri döndürüp çözdükten sonra yumuşar ve sulu bir hal alır.