Bakan Tunç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamalarda, sosyal medya üzerinden dezenformasyonla mücadeleye devam ettiklerini vurguladı. Son dönemde birçok hesaba erişim engeli getirildiğini ve Twitter’ın mahkeme kararlarını uygulamaya başladığını aktardı.

Tunç, 10. Yargı Paketi'nin hazırlıklarına da değinerek, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin tamamlandığını, Cumhurbaşkanı'nın yakında bunu açıklayacağını ifade etti. 9. Yargı Paketi'nin ise bu hafta Genel Kurul’da ele alınması bekleniyor. 10. Yargı Paketi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin bazı iptalleri ile ceza mevzuatına dair düzenlemeler içereceğini belirtti.

Denetimli serbestlik konusuna da değinen Bakan Tunç, "2 yılın altındaki suçlar için ceza alanların bir süre cezaevinde kalması gerektiğini düşünüyoruz," dedi. Denetimli serbestliğin 1 yıl olarak belirlendiğini hatırlatan Tunç, bu durumda 2 yıl ceza alan kişilerin ceza çekmediğini ve bu durumun toplumda rahatsızlık yarattığını kaydetti.

Ayrıca, suç kaydı olanların durumu hakkında açıklama yapan Tunç, savcıların sadece sabıka kaydını değil, genel bilgi toplama (GBT) bilgilerini de görebilmesinin önemine dikkat çekti. Bu düzenlemelerin, birden fazla suç dosyası olan kişilerin serbest bırakılma sorununu da çözeceğini vurguladı.