2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında yapılacak öğretmen görevlendirmeleri için başvurular ilçe Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Öğretmenler birçok ilçede iki aşamalı olarak yapılan başvuru için öncelikle e-Devlet sayfasını, ardından ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ediyor.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU E DEVLET
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN?
Başvurular internet üzerinden E-Devlet modülünde yer alan ücretli öğretmelik başvurusu kısmından yapılacaktır.( https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ucretli-ogretmenlik-basvurusu)
Başvuru Süresi; 01 Ağustos 2024 tarihinde başlayıp, 2024-2025 eğitim öğretim yılı süresince devam edecektir. Ancak eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte oluşacak ihtiyaçları zaman kaybetmeden karşılayabilmek amacıyla, 05 Eylül 2024 17.00’a kadar yapılacak başvurular, her alanda birinci sıralama adıyla kılavuzdaki esaslara göre sıralanacaktır. Herhangi bir alanda bu sıralamadaki tüm başvurular bitinceye kadar ikinci sıralama yapılmayacaktır. Ancak ihtiyaç oluşan alanla sınırlı olmak üzere ikinci bir sıralama yapılacaktır.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK KILAVUZU
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Başvurular https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ucretli-ogretmenlik-basvurusu adresinden yapılacaktır. Görevlendirme tebliğatı başvuru modülünde yer alan telefon numarasına yapılacaktır. Bu sebeple telefon numaralarının kesinlikle doğru olması gerekmektedir ve ulaşılamama durumuna göre ikinci bir telefon numarası yazılması gereklidir.
Ücretli öğretmenlik başvurusunda bulunanların mağdur olmaması için e-devlette özellikle Branş, KPSS yılı ve KPSS Puanı-Puan türü girişlerini doğru girmeleri gerekmektedir. Başvuru yapılan branşa uygun KPSS Puan Türü seçilmelidir. Aksi takdirde yanlış bilgi girişinden başvuru yapan sorumludur.
Görevlendirilmesi uygun görülen öğretmenlerin istenen evrakları eksiksiz olarak Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Hizmet Birimine teslim etmeleri gerekmektedir.
GÖREVE BAŞLAYACAKLARDAN İSTENECEK EVRAKLAR:
1- Diploma/Mezuniyet Belgesi/Çıkış Belgesinin fotokopisi, (Yurtdışı okul mezunlarından denklik belgesi)
2- Nüfus cüzdan fotokopisi
3- Formasyon ve Yüksek Lisans Belgesi fotokopisi (varsa)
4- KPSS sonuç çıktısı (varsa)
5- Kurs / Seminer Belgesi (varsa)
6- Fotoğraf (1 adet)
7- Emeklilik Kimlik Kartı Fotokopisi
8- 60 Saatlik Okul Öncesi Kurs Belgesi Fotokopisi
9- Adli Sicil Kaydı
10- Askerlik Durum Beyannamesi (Erkek Adaylar İçin)
11- Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Kursu (80 Saatlik ) Belgesi Fotokopisi(varsa)