Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, bu kez bir otelin restoranında 500 liraya satılan çorba ile gündem oldu. 

Izgara et fiyatının da 3 bin 500 lira olduğu restoranın menüsünde, pizzanın fiyatı ise 1250 lira.

Sosyal medyada çok konuşulan o  çorba ise kurutulmuş dağ mantarları ve cevizle hazırlanıyor.

"ÇORBAMIZ PAHALI BİR MANTARDAN YAPILIYOR"

Çorbanın diğer çorbalar gibi hazırlanmadığını, sipariş üzerine pişirildiğini ve kişiye özel olduğunu söyleyen işletme müdürü Süleyman Güngör, "Çorbamızın meşhur olmasını isterdik ama ne yazık ki fiyatı meşhur oldu. İçerisinde organik dağ mantarları bulunan ve diğer işletmelerde olmayan bir çorba bu. Kurutulmuş dağ mantarının kilosu şu an zaten 4-6 bin lira arasında değişiyor. Çorbamız pahalı bir mantardan yapılıyor, bunun için 500 lira" dedi.

Menü fiyatlarının ise üretim maliyetine göre uygun olduğunu öne süren Güngör, şöyle devam etti:

"Kent merkezinde herhangi bir restorana gittiğinizde ızgara çeşitleri zaten 1000-1500 lira arasında değişiyor. Biz de bunun biraz üzerindeyiz. Çünkü ürünün Uludağ'a getirilmesi, maliyeti de göz önüne alındığında ortaya böyle bir fiyat çıkıyor."

"Fiyatlarımız, maliyetlere göre çok da pahalı değil. Bu menülerdeki ürünler, müşterilere bire bir hazırlanıyor. Fiyatları elbette diğer lokantalar gibi olmayacaktır. Bunlar özel soslarla ve etlerle yapılan yemekler, potansiyele göre fiyatlar da gayet normal."