Rewe tüketicileri, dondurulmuş tavuk şnitzelinde plastik yabancı madde tespit edildiği konusunda uyardı. Artı 49'un haberine göre, gıda üretiminde yabancı maddelerin ürüne karışması zaman zaman yaşanabilir, plastik gibi sert ve keskin cisimler sindirim sistemine zarar verebilir. En kötü durumda, yutulan plastik parçalar yemek borusunu delip ciddi enfeksiyonlara neden olabilir.
Tıp kılavuzlarından MSD Manual, yabancı cisimlerin mide ya da bağırsaklarda delinmeye neden olabileceğini belirtti. Bu durum acil müdahale gerektirebilir, bu yüzden geri çağrılan ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Geri çağrılan ürün:
- Ürün Adı: ja! Hähnchen Mini Schnitzel, dondurulmuş, 500 gram
- Son Tüketim Tarihi: 04.09.2025
- Parti Numarası: D L4 0409 2
- Kimlik Kodu: DE Nl 10203 EG
- GTIN: 4337256187282
Rewe ve üretici firma, bu geri çağırma işlemine yönelik olarak, ürünün tüketilmemesi gerektiğini ve satın alındığı mağazaya geri getirilmesi gerektiğini bildirdi. Tüketiciler fiş göstermeden geri ödeme alabilirler.