Beslenme uzmanı Li Wanping, Facebook'ta yaptığı paylaşımda, el ve ayaklardaki soğukluğun, zayıf vücut yapısı, zayıf kan dolaşımı ve dengesiz beslenme gibi faktörlerden kaynaklandığını vurguladı ve el ile ayakların üşümesini engelleyebilecek 5 gıda maddesini paylaştı.
Zencefil
Zencefil, içeriğindeki bileşenleri sayesinde metabolizmayı harekete geçirir ve vücut ısısını yükseltir.
Bu etkiler, vücudun sıcak tutulmasına yardımcı olurken aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmeye de katkı sağlar. Soğuk havalarda vücuda sıcaklık sağlayarak, zencefil, kış aylarında sağlıklı kalmaya destek olan önemli bir besin maddesidir.
Tarçın
Tarçın, içeriğindeki "sinnamaldehit" bileşiği sayesinde vücut ısısını artırmaya ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Soğuk havalarda vücudun soğuğa karşı daha dirençli olmasına katkı sağlayan bu baharat, özellikle kahve veya tatlılarla birlikte tüketildiğinde etkili olabilir.
Kabak
Kabak, zengin besin içeriği ile vücudu ısıtma özelliğine sahiptir. Soğuk havalarda vücuda sıcaklık sağlayarak, aynı zamanda soğuk algınlığını önlemeye yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra, kabak mide ve bağırsak sağlığını iyileştirici etkiler de gösterir, sindirimi destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlıklı bir kış için mükemmel bir besin kaynağıdır.
Tatlı patates
Tatlı patates, yüksek potasyum içeriği ile kan basıncını düzenleyebilme özelliğine sahiptir. Kış aylarında genellikle kan basıncının yükselmesiyle karşılaşıldığından, tatlı patates tüketmek bu durumu dengelemeye yardımcı olabilir. Potasyum, vücudun sodyum dengesini düzenleyerek, kan damarlarını rahatlatır ve sağlıklı bir kan basıncı seviyesinin korunmasına katkı sağlar. Bu nedenle, tatlı patates kış beslenmesinin önemli bir parçası olabilir.