Bazen çoğumuz yemeğin tuz oranını ayarlayamayız. Tuzlu yemeği ya çöpe döküyoruz ya da fazla su ekleyerek tadını bozuyoruz. Geleneksel bir yöntem olan patates de çokça kullanılan bir yöntem. Fakat bunların dışında pek kimselerin bilmediği ve etkili olan bir çözüm daha var.

AZ BİLİNEN GELENEKSEL YÖNTEM

Yemeğin lezzetini bozan fazla tuz bazen can sıkıcı olabiliyor. Sağlık açısından da zararlı olan tuzu basit bir teknikle azaltabilirsiniz. Yemeğinizi kurtarmanız için ihtiyacınız olan şey, pirinç.

YEMEĞİN FAZLA TUZUNU HEMEN ALIYOR

Pirinç yöntemi, yemeğin ölçüsünü ayarlayarak hem yemeğin tadını bozmuyor hem de daha sağlıklı bir çözüm. Pirinç, fazla tuzlu olan yemeklerin kurtarıcısı olabiliyor.

Tuzlu olan yemeğin içerisine küçük bir tülbente ya da temiz bir beze bir avuç kadar pirinci ekleyin ve tencereye bırakın. Böylelikle, pirinç yemeğin tuz oranını dengelemeye yardımcı olur ve fazla tuzu çeker. Pişirme işlemi bittikten sonra pirinci yemekten çıkarın.