Öğrenciler ve öğretmenler, ders saatlerinde hazırladıkları farklı yemekler ve tatlılarla bu özel günü coşkuyla kutluyor.
Aralık ayında kutlanan Yerli Malı Haftası, yerli ürünlere olan farkındalığı artırmayı amaçlayan önemli bir gündür. Bu hafta boyunca yerli ürünlerin kullanımı teşvik edilir ve öğretmenler ile öğrencilerin hazırladığı yemek ve tatlılar, keyifli sohbetler eşliğinde paylaşılır. Özellikle okullarda kutlanan Yerli Malı Haftası, öğrencilerin henüz öğrenmeye açık oldukları yaşlarda yerli ürünlerin kullanımına dair farkındalık oluşturarak, bu bilincin küçük yaşlardan itibaren kazandırılmasını sağlar. Yerli Malı'nın önemi, yerli ürünlerin daha çok tercih edilmesi gerektiği gerçeğini anlatmak için oldukça büyüktür.
YERLİ MALI NE ZAMAN?
Yerli Malı Haftası (resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), her yıl 12-18 Aralık tarihlerinde Türkiye genelindeki okullarda kutlanmaktadır.
I. Dünya Savaşı sonrası yaşanan ekonomik zorlukların ardından, yabancı ülkelere yapılan para akışının engellenmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşturulması hedeflenmiştir. 1923 yılında, Atatürk’ün önderliğinde İzmir İktisat Kongresi düzenlenmiş ve bu kongrede, yerli mallar üretmenin ve kullanmanın önemi vurgulanmıştır. 12 Aralık 1929 tarihinde dönemin başbakanı İsmet İnönü, TBMM'de yaptığı konuşmada, ulusal ekonomi, yerli malı kullanımı ve tutumlu olmanın önemini anlatmıştır. 1946'dan itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanan bu özel hafta, 1983 yılında adı değişerek Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak anılmaya başlanmıştır.