Pirinç çoğu zaman en lezzetli seçeneklerden biridir. İster baharatlı güveçlerle, ister zengin baharatlarla ya da basit bir yan yemek olarak sunulsun her zaman beğenilir. Pirincin popülerliği doyurucu olmasının yanı sıra, lezzetleri hızla içine çekmesiyle de ilgilidir fakat pirinci pişirirken işler bazen karmaşıklaşabilir. Çoğu zaman sulu ve yapışkan olur ama bu durumu önlemenin bir yolu var.
Son zamanlarda sosyal medyada mükemmel pilav yapma yöntemini paylaşan aşçı Sadia Sami, pirinci pişirirken yapmanız gereken basit bir işlemi öneriyor. Bu işlem, pirincinizin daha güzel olmasını sağlamak için oldukça etkili.
İlk olarak, pirinci en az üç kez yıkayın ve ardından pişirmeden önce 30 dakika boyunca suda bekletin. Ardından büyük bir tencerede biraz su kaynatın, içine tuz ekleyin ve süzülen, ıslatılmış basmati pirincinizi ekleyin. Bu adımı makarna pişirme gibi düşünebilirsiniz. Su kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika bekleyin, ardından pirinci süzün. Son olarak pirinci tekrar tencereye koyun ve kısık ateşte 10 dakika buharda pişmesini bekleyin. Sonucunda pirincinizin taneleri mükemmel şekilde kabarık ve ayrı olacak.
Öte yandan pirinci pişirmeden önce yıkamanın çok önemli olduğunu belirtiyor. Bu işlem, tanelerdeki fazla nişastayı gidererek pilavın yapışmasını önler ve daha pürüzsüz bir doku elde etmenize yardımcı olur.