Türk turistler dünden itibaren yeni yıl tatili için Ege kıyılarından feribotlarla Yunanistan adalarına akın etti.
İKİ BİN TÜRK TURİST ADAYI İHYA ETTİ
Balıkesir’in Ayvalık ilçesi karşısındaki Midilli adasına bir günde 2 bin Türk turist yeni yıl ve hafta sonu tatili için giderken Midilli esnafı bayram etti.
Midilli adasındaki acenteler yılbaşı tatili ve hafta sonu için 5 günde ek feribot seferleri koydu.Adadaki otel ve moteller yüzde 40’a varan indirim yaptı.
Muğla’nın Fethiye ve Marmaris ilçelerinden Rodos Adası’na Bodrum ilçesinden ise İstanköy (Kos) Kilimli (Kalimnos) ve Leros adalarına gitmek için her gün düzenlenen üç feribot seferine ek olarak 4’er feribot seferleri daha ilave edildi. Son üç gün içerisinde Yunanistan adalarına Muğla ilinden deniz yolu ile geçen Türk turist sayısının 5 bini aştığı belirtildi.
HAREKETLİLİK HAFTA ORTASINDA BAŞLADI
TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Enver Kantarmış “Bodrum’da bu hafta ortasından itibaren Yunanistan’ın Ege’deki adalarına ciddi bir ilgi oldu. İstanköy adasına her gün yapılan düzenli üç feribota ek olarak 4 feribot daha eklendi.Yani ek feribot seferleri konuldu. He ilçemizde hemde adalarda yeni yıl hareketliliği var “ dedi.