Birçok kişi gıdaların tazeliğini korumak için otomatik olarak dolaba koyuyor. Ancak bazı yiyecekler için soğuk ortam fayda yerine zarar veriyor. Uzman gıda mühendisleri, bu ürünün düşük sıcaklıkta hücre yapısının bozulduğunu ve bu nedenle tat ile besin değerinin ciddi oranda azaldığını belirtiyor.
AROMASINI VEREN MADDELER SOĞUKTA AZALIYOR
Bahsi geçen yiyecek domates.
Domates, buzdolabına konduğunda içindeki enzim faaliyetleri yavaşlıyor, aromasını veren maddeler azalıyor. Ayrıca C vitamini gibi hassas besin öğeleri soğukta daha hızlı parçalanabiliyor. Bu nedenle oda sıcaklığında, doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde saklamak en doğrusu.
PEKİ DOĞRU SAKLAMA YÖNTEMİ NASIL OLMALI?
- Domatesleri file veya açık kasada saklayın.
- Direkt güneşten koruyun.
- Fazla olgunlaşan domatesleri ise sos yapımında değerlendirin.
- Ek bir ipucu olarak; domatesi kestikten sonra hemen tüketin.
- Zeytinyağı ile tüketmek, içindeki likopen maddesinin vücutta emilimini artırır.
- Dolaba koymanız gerekirse 1-2 günden fazla bekletmeyin.