Yufka ustalarına göre, yufka hamurunun içerisine sirke ve yoğurt eklenmesi hamura elastikiyet kazandırıyor ve yufkayı açarken yırtılmasını önlüyor. Ayrıca, yufka açma sırasında nişasta kullanılması da yufkanın birbirine yapışmasını engelliyor. Böylelikle daha rahat açılmasını sağlıyor.
BEKLEME SÜRESİ ÖNEMLİ
Ustaların bir diğer önerisi ise , bekleme süresi. Yufka hamurun yırtılmadan incelmesi için en önemli noktalardan biri hamurun yoğrulduktan sonra en az yarım saat kadar bekletilmesidir. Bu da esnek bir yapı kazandırıyor. Ve yine kolay açılmasına neden oluyor.
YUFKAYI AÇARKEN NAZİK HAREKETLER UYGULAYIN
Yufkayı nazik hareketlerle ve sürekli çevirerek açmak, her tarafının eşit incelmesini sağlıyor ve yırtılma riskini azaltıyor. Bunun yanı sıra diğer önemli bir nokta da odanın nem seviyesidir. Kuru ortamda hamur sertleşir ve yufkalar parçalanır.
Yufka ustalarının bu püf noktaları uygulandığında evde incecik ve dayanıklı yufkalar elde edebilirsiniz.