Medyaya karartma operasyonunda gözaltı kararlarını Facebook'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı beğendiğini ilan eden hakim İslam Çiçek aldı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu TV Grup Başkanı Hidayet Karaca'nın başta olduğu 32 kişilik gözaltı kararını, Facebook'ta Recep Tayyip Erdoğan'ı beğendiğini ilan eden hakim İslam Çiçek aldı.

"MAKUL ŞÜPHE" YASASI CEMAATE OPERASYON İÇİN Mİ ÇIKARILDI?

İslam Çiçek imza attığı gözaltı kararında gerekçe olarak son günlerde çokça tartışılan "makul şüphe" oluşturdu. İslam Çiçek tarafından kaleme alınan arama ve gözaltı kararında, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanarak örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, belgede sahtecilik suçları yönünden yürütülen soruşturma kapsamında 5271 sayılı CMK'nın 126. maddesi gereğince makul şüphe oluştuğundan aşağıdaki açık kimliği yazılı şüpheliler..." ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN HAYRANI HAKİM

Hakim İslam Çiçek, kendisine ait olan facebook hesabında yaptığı beğenilerden biri, Recep Tayyip Erdoğan için açılmış "Allah UZUN ömür versin UZUN adam" sayfası idi. Yolsuzluk rüşvet operasyonunda tutuklanan Reza Zarrab ve bakan çocukları için tahliye kararı veren hakim İslam Çiçek ile ilgili sosyal medyada dolaşan bu iddia ile Meclis gündemine taşınmıştı.

Hakim İslam Çiçek, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında İranlı Reza Zarrab ve Bakan çocuklarının tahliye kararını vermişti. İslam Çiçek'in facebooktan Erdoğan'a "Allah uzun ömür versin uzun adam" paylaşımları yaptığı ortaya çıkmıştı.