Emniyet’te görevden almalar ve yeni atamalar devam ediyor. Dün Ankara’da 470 polis, Eskişehir’de 2 müdür yardımcısı, İzmir’de ise 12 müdür ve yardımcısı başka yerlere tayin edildi. Böylece 17 Aralık’tan bu yana İstanbul, Ankara ve İzmir’de 3 bin, yurt genelinde ise 5 bin polisin görev yeri değişmiş oldu.

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çoğu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube’den olmak üzere 470 amir, komiser ve polis memurunun görev yerleri değiştirildi. Ankara Emniyeti’nde daha önce 11 emniyet müdür yardımcısı görevden alınmış, 23 şube müdürünün görev yeri değiştirilmişti. Başta terör, KOM, istihbarat ve siber suçlarla mücadele olmak üzere 90’ı rütbeli 670 polis başka birimlere kaydırılmıştı.

Atama dalgası dün de devam etti. Çoğu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube’de görevli 470 amir, komiser ve polis memurunun görev yeri değiştirildi. Gidenlerin yerine Ankara dışından atama yapıldı.

Böylelikle 17 Aralık öncesi KOM’da alt kademe dahil eski ekipten kimse kalmadı. Bu değişikliklerle beraber operasyonun başladığı tarih olan 17 Aralık’tan bugüne kadar Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde 1140 polisin görev yeri değiştirilmiş oldu.

KÖPEK BAKICISI DA GİTTİ

Görevden alınanlar arasında ilginç isimler de var. Yüzlerce kilo uyuşturucunun yakalanmasında rol alan ‘Narkotik’ köpeklerinin bakımından sorumlu olan polis memuru Doğuş Bakan, çarşı ve mahalle bekçisi Yaşar Ertürk, teknisyen yardımcısı Melike Güney de tayin edilen isimler arasında yer aldı.

İSTANBUL’DA 1612 POLİS

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ise Asayiş Şube Müdürlüğü’nden 36, Narkotik Şube Müdürlüğü’nden de 35 polis tayin edildi. Böylece 35 günde İstanbul’da görev yeri değiştirilen polis sayısı 1612 oldu.

35 GÜNLÜK BİLANÇO
dün yapılan yeni atamalarla birlikte 17 Aralık sonrası Emniyet’teki tayin bilançosu da ortaya çıktı. Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaklaşık 3 bin polisin görev yeri değiştirildi. Bu illerde başta operasyonel birimlerden sorumlu il emniyet müdür yardımcıları, şube müdürü ve yardımcıları ile polis memurları görevden alındı. Farklı yerlere atanan polislerin yerine ilçe emniyet müdürlüklerinden atamalar yapıldı. 3 büyük şehirle birlikte Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin polisin görev yerinin değiştiği ifade edildi. Emniyet Teşkilatı’nda 250 bin polis görev yapıyor.