Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca ikinci kez gerçekleştirilen üniversitelerin “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) 2012 Performans Endeksi”ne göre ODTÜ Teknokent birinci oldu.

Geçtiğimiz yıl Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2011 Performans Endeksi sıralamasında birinci olan ODTÜ Teknokent, bu yıl da birinciliği kazandı. Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalıştayı’nda açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2012 Performans Endeksi Sonuçları”nı açıkladı. Endekse göre ODTÜ Teknokent 60,45 puanla birinci oldu.

Açılış konuşmasında teknokentlerin performanslarına ilişkin bilgi veren Bakan Işık, “2002-2005 yılları arasında faaliyete geçen teknoparklardan en önemli performansı gösteren ODTÜ Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi. Kendilerini tebrik ediyoruz. 2013 performans endeksi çıktığında da tüm teknopark performanslarında total bir artış olacağına inanıyorum” dedi.

Bakan Işık, konuşmasının ardından ODTÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Volkan Atalay’a plaket takdim etti. Işık, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2012 yılı Endeks Sonuçlarına göre başta ODTÜ Teknokent olmak üzere en iyi performansı gösteren teknokent yetkililerine de plaket vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

İki yıl üst üste birincilik
Ödül töreninin ardından açıklama yapan ODTÜ Rektör Yardımcısı ve ODTÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Volkan Atalay, “Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen TGB Performans Endeksi sıralamasında en üstte yer aldık. İki yıl üst üste birinci olmak bizim için gurur verici oldu” dedi. Atalay, konuşmasına şu sözlere devam etti:

“2012 yılı verileriyle oluşturulan Endeks için 3 kategoride 6 boyutta ve 36 parametre için veri toplandı. 2011 yılı sonunda faaliyete geçen 32 TGB'yi kapsayan endeks oluşturulurken Ar-Ge projeleri, ihracat verileri, patent, faydalı model ve marka başvuru ve tescilleri, kuluçka programları, teknoloji transfer ofisi hizmetleri, üniversite-sanayi işbirliği, firmalar arası işbirlikleri ve uluslararası işbirlikleri gibi temel özellikler dikkate alındı. Bu kapsamda, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinde her zaman başarılı ve örnek bir teknokent olmak için elimizden geleni yapacağız.”