Times gazetesinde yayımlanan haberde, aralarında beş polis memuru ve bir askerin de bulunduğu, sekiz kişinin hayatını kaybettiği Sultanbeyli ve Silopi'deki saldırılar ele alınırken; Türkiye'nin geniş çaplı bir savaşın eşiğinde olduğu görüşüne yer verildi.



"SALDIRILAR ÜLKEYİ KUTUPLAŞTIRDI"

Kraliyet Birleşik Hizmetler Enstitüsü'nden Michael Stephens'ın ifadelerinin yer aldığı haberde, 'İç savaş demek istemiyorum ama durum kontrolden çıkıyor. Türkiye için kaygı verici bir dönem ve nasıl başaracakları belli değil' deniliyor.



Türkiye sınırları içindeki huzursuzluğun, Türkiye'nin ABD'yle birlikte Suriye'de IŞİD'e karşı operasyonlara hazırlandığı bir döneme denk geldiği belirtilirken, son üç haftada gerçekleşen saldırıların ülkeyi kutuplaştırdığı yorumu yapılıyor.

Financial Times: Batı IŞİD ile mücadele karşılığında PKK'yı feda ediyor

Financial Times: Batı IŞİD ile mücadele karşılığında PKK'yı feda ediyor

"ERDOĞAN'IN TEK AMACI OY ÇOĞUNLUĞU SAĞLAMAK"

Haberde 7 Haziran'daki seçimlerde AKP'ye oy veren Kürtlerin, partiye inancını kaybettiği söylenirken, Erdoğan'ın PKK'ya yönelik sert tavrının milliyetçilerin desteğini artırabileceği ifade ediliyor.



Güvenlik ve Kalkınma Politikaları Enstitüsü'nden Türkiye uzmanı Gareth Jenkins, Erdoğan'ın iki amacı olduğunu savunuyor. Jenkins, "Birincisi HDP'yi şiddet yanlısı gruplarla ilişkilendirerek itibarsızlaştırmak ve yeni seçimlerde milliyetçi oyları geri kazanmak. Bu riskli bir strateji. Kısa vadede AKP çoğunluğu yeniden elde edebilir. Ama bu Türk toplumunun dokusuna zarar veriyor" diyor.

New York Times: Erdoğan,Türkiye’yi Savaşa Sürekledi!

New York Times: Erdoğan,Türkiye’yi Savaşa Sürekledi!