BAŞAK KAYA/ANKARA

Milletvekili aday listesine konulmayan CHP İstanbul milletvekili Umut Oran için büyük bir sürpriz yaşandı. Kamuoyundan gelen baskılar ve eleştirilerin ardından, Oran’ın Mersin’de boş bulunan 4. sıradan aday yapılabileceği konuşuluyor.

CHP’nin Sosyalist Enternasyonel’deki temsilcisi ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, özellikle yandaş medyanın başlattığı karalama kampanyası sonrasında tekrar aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılan isimler arasındaydı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer bulamadı.

KÜSMEDİ

Oran sadece partililerin değil kamuoyunun da tepkisini çeken bu gelişme üzerine, “Yıllar sonra ilk defa partimiz demokratik bir aday belirleme süreci benimsedi. Ben Genel Başkanımızla konuşarak kontenjan adaylığına başvurmuştum. Liste dışı kalmam Genel Başkanımızın takdiridir. Onun üzerine yorum yapmak doğru olmaz. Kimseye kırgın değilim kararına saygı duyuyorum’’ demişti.

MERSİN LİSTESİNDE BOŞLUK VAR

Mersin adayları arasında yer alan Mustafa Baysan sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmiş, birinci sırada yer alan kontenjana ise atama yapılmamıştı. Bu nedenle de sıralama değişmişti. Şimdi boş kalan 4. sıra adaylığa Umut Oran’ın konulacağı belirtiliyor. Oran’ın Mersin bölge siyasetine uzak olmadığı, aday gösterilmesi durumunda beşinci sıra adayını da TBMM’ye taşınma ihtimalinin yüksek olduğu vurgulanıyor. Oran’ın Mersin adaylığı konusunda son kararı Kılıçdaroğlu verecek.